Silüeti bozan yapılar yıkılacak

Düzenleyen:
Silüeti bozan yapılar yıkılacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul’da silüeti bozan yapılar için “Acımayın, gereğini yapın” talimatı verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yıkımlara yakın zamanda başlayacaklarını açıkladı

İstanbul’da silüeti bozan yapıların yıkılması için düğmeye basılıyor. Hafta başında toplanan Bakanlar Kurulunda konuyu gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye “Acımayın, yıkın” talimatı verdiği öğrenildi. 
Özhaseki geçtiğimiz günlerde, belediyelerin imar uygulamaları sebebiyle yaşanan rahatsızlığı “En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor. O imar uygulamaların bir an önce denetim altına alınması lazım” sözleri ile gündeme getirmişti. Özhaseki’nin bu açıklamalarının, hafta başı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulunun da gündemine geldi. Toplantıda, sözlerine açıklık getiren Özhaseki’nin bakanlık olarak yanlış imar uygulamalarının önüne geçmek için ellerinden geleni yaptıkları, bu kapsamda İstanbul’da Galatasaray adasında tesisin ve Reina adlı gece kulübünün yıkıldığını söyledi. Özhaseki’nin bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bunları çok yakından takip ediyorum, takip etmeye de devam edeceğim. Bir yanlışlık varsa, bunun düzeltilmesi için bakanlık olarak siz de sorumluluğunu yerine getirmelisiniz. Benim özellikle silüeti bozan yapılarla ilgili geçmişten beri görüşüm net. Bu tip yapılara kesinlikle izin verilmemeli, var olanlara da acımayın. Gerekeni yapın” dediği belirtildi. Özhaseki, silüeti bozan yapıların yıkımına yakın zamanda başlanacağını söyledi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...