Hezeyan itirafları

Düzenleyen:
Hezeyan itirafları

GÜNDEM Haberleri

Yakalanan PKK’lı terörist: Halk artık bizi istemiyor, Gittiğimiz yerlerde hemen şikâyet ediyorlar. Hemen ihbar ediyorlar.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında yakalanan teröristin ifadeleri kan dondurdu. Terör örgütüne geçen yıl tek tük katılım olduğunu ancak bu yıl bunun sıfıra düştüğünü anlatan terörist, şunları söyledi: Gençler kandırılamıyor, bilinçlendiler. Beni ‘Suriye’de seni memur yapacağız’ diye kandırdılar. Sonra Yolçatı’ya geldim. Çoğu kere teslim olmak istiyordum. Ancak ‘Teslim olursanız asker size işkence yapar, sizi döver. Hiç aklınıza gelmeyen işkenceleri yapar. Sizi aylarca tek hücreli yerde tutar’ diye kandırıyorlardı. O biraz gelip devlete sığınmaları engelliyordu. ‘Orada (dağda), dilediğin gibi yaşayacaksın, özgürlük var’ diyorlardı. Biz de hayal ediyorduk. Orada da kaldık, baktık öyle anlattıkları gibi değilmiş. Halk örgüte artık güvenmiyor. Gittiğimiz yerlerde hemen şikâyet ediyorlar. Hemen ihbar ediyorlar. Artık bizi istemiyorlar. Önceden köylerde kalıyorduk. Artık halk istemiyor. Hem de devlet çok güçlenmiş. Gurbete gittik, üniversiteyi kazandık, ailemiz o kadar emek verdi bizi okutmak için. Onlar bizi örgüte katmak için peşimizi bırakmadılar.”

FETÖ’cü kâtip: Konuşana baskı yapılıyor

FETÖ/PDY’nin adliye yapılanmasına yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Erzurum Adliyesinde görevli Muammer Özil’in yargılanmasına başlandı.
Savunmasında örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen Özil, şunları söyledi: “Savcılıkta örgüt hakkında bildiklerimi, kişileri açıkça anlattım. İlk anda yaşadığımız şok ve olaylar sebebiyle ayrıca bu yapıdan çekindiğim için, olanları söyleyemedim. Cezaevindeyken itirafçı olan veya suçunu kabul edenlere karşı çok olumsuz bir tavır ve reddetme şeklinde davranışlar vardı. Ek beyanımı dahi gizlice verdim. Ben bu yapının örgüt olduğunu kesinlikle bilmiyordum. Sadece dini hassasiyetler ve Allah rızası için Kur’ân okumak ve ibadet etmek maksadıyla katıldım. Örgüt faaliyeti denebilecek hiç bir olayda yer almadım.” Mahkeme heyeti, Muammer Özil’in savunması sırasında vermiş olduğu kişiler hakkında, silahlı terör örgütü eyleminden dolayı bir soruşturma yapılıp yapılmadığının araştırılmasını talep ederek duruşmayı erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...