FETÖ’CÜLER, inkâr stratejisi izliyor

Düzenleyen:
FETÖ’CÜLER, inkâr stratejisi izliyor

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz kalkışmasının planlayıcıları hesap veriyor. Derslerini iyi çalışan hainler, mahkemelerde sistematik inkâr taktiği uyguluyor.

İsmail Sonsuz ANKARA
15 Temmuz davalarını yerinde takip ederek şehit aileleri ve gazilere destek olan AK Parti milletvekilleri izlenimlerini gazetemizle paylaştı. Vekillerin ortak tespiti; FETÖ’cü darbecilerin inkâr strateji izlediği yönünde.
Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, sanıkların büyük çoğunluğunun aynı ifadeyi verdiğini belirterek şunları söyledi: “Kontrollü darbe konseptini kullanıyorlar. Bu konsepti üzerinden Cumhurbaşkanı’nı suçlama stratejisi izliyorlar. Sanıklar Genelkurmay Başkanı’ndan darbenin önlenmesine yönelik talimat gelmediğini söyleyerek, ‘Onun da ifadesi alınmalı’ diyorlar. Onların da yargılanması gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca, hepsi de ‘haberimiz yok, görmedik, duymadık’ modundalar. ‘Git dediler gittik’ diyorlar. Sanıklar bir yandan da AİHM’e başvuru için gerekçe üretiyorlar. ‘İddianameyi görmedim, delilleri inceleyemedim. Bunun için de savunma yapamıyorum’ diyerek adil yargılanmadıklarına yönelik gerekçeleri oluşturma peşindeler. Bir yandan da AK Partili bazı isimleri bu davaya dâhil etme stratejisi izliyorlar. Bir kurgu var.” 
KAN: SİYASİ MECRAYA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan da sanıkların davayı siyasi bir mecraya çekmeye çabaladığını söyledi. Kan, “İki kere gittim davayı izlemeye. Âdeta ağız birliği yapılmış. ‘Bilmiyorum görmedim, duymadım’ diyerek üç maymunu oynuyorlar. Bir tiyatro söz konusu. Bireysel savunmanın ötesinden toplu inkâr amacıyla hareket ediyorlar. Biz orada bulunarak, hukuki sürece müdahale etmiyoruz. Şehit ailelerine destek veriyoruz. Davaları siyasi bir meseleye dönüştürme çabası var” diye konuştu.
ŞAHİN: DERSLERİNE ÇOK İYİ ÇALIŞMIŞLAR
Genel Başkan Yardımcılarından Fatih Şahin ise mahkeme heyetinin çok serinkanlı ve titiz hareket ettiği değerlendirmesinde bulundu. Şahin şunları söyledi: “FETÖ’cüler inkâr ve ret politikası takip ediyorlar. Derslerine çok iyi çalışmışlar.  Mahkeme heyeti davaya çok hakim. Yalanları kısa süre içinde ortaya çıkacak. Makul bir süre içinde adil bir sonuca varılacağını düşünüyoruz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...