Pele’yi geçer mi?

Düzenleyen:
Pele’yi geçer mi?

SPOR Haberleri

Real’de 406 gol atan Portekizli yıldız, 644’e ulaşırsa tarihe adını altın harflerle yazacak

Real Madrid formasıyla son yıllarda sergilediği performansla futbol dünyasının en büyük kupalarını kazanan, aldığı ödüller ve kırdığı rekorlarla da tarihe geçen Cristiano Ronaldo’nun bir hedefi daha var: Kariyerinde çıktığı 831 resmi karşılaşmada 767 defa fileleri havalandıran Brezilyalı Pele’yi geçmek...  Brezilyalı efsane bu gollerin 643’ünü gönül verdiği Santos’ta kaydederek tek bir kulüpte en çok gol atan futbolcu olma rekorunun sahibi durumunda. 32 yaşındaki Ronaldo’nun, Pele’nin rekorunu geçmesi için 237 gol daha kaydetmesi gerekiyor.
Şampiyonlar Ligi’nde bir sezonda en çok gol atan (17), Kupa 1’de üç farklı final maçında da gol atan ilk futbolcu olan, yine aynı ligde 100 gol barajını geçen tek isim olmayı başarma gibi unvanları elinde bulunduran Ronaldo hat-trick rekoruna da göz koydu.  Ligde 7 kere “hat-trick” yapan Ronaldo, bu unvanı Messi ile paylaşıyor. Portekizli oyuncu kariyeri boyunca ise 47 defa “hat-trick” yaptı ancak rekoru kırması için 14 maçta daha fileleri bir maçta üçer golle havalandırması gerekiyor. Bu dalda rekor ise Real Madrid’in unutulmaz oyuncusu Ferenc Puskas’a ait.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...