150 Milyon TL'lik dev yatırım

Düzenleyen:
150 Milyon TL'lik dev yatırım

Ekonomi Haberleri

1985 yılında Muğla’nın Ula ilçesinde faaliyetlerine başlayan, 3 fabrikası, 6 mermer ve traverten ocağı ile Türkiye başta olmak üzere, dünyanın 20 ülkesinde tercih edilen doğaltaş sektörünün öncü yatırımcılarından Ermaş Madencilik, bu kez de ’’COANTE’’ markasıyla 150 milyon TL’lik dev bir yatırıma imza attı.

2016 yılında hedeflerine paralel bir karlılık elde eden, 2017 yılının sonunda da aynı başarıyı sürdürme eğiliminde olan ve toplam satışının %40’ını yurtdışı satışlarının oluşturduğu Ermaş Madencilik, 30 yılı aşkın sektörel deneyiminin sonucunda elde ettiği repütasyon ve başarıyı yeni yatırımları COANTE ile bir adım daha ileriye taşımak için kolları sıvadı.

Dünyanın En Gelişmiş Kuvars Esaslı Kompoze Taş Fabrikası ’’COANTE’’
Ana fabrikası Muğla’nın Ula ilçesinde toplamda 40.000 m2 alan üzerine kurulu olan, ayrıca Yatağan ve Fethiye fabrikalarını da üretim tesislerine dâhil eden Ermaş Madencilik, son yıllarda lüks İtalyan mermerine ve granite alternatif bir ürün olarak ortaya çıkan kuvars esaslı kompoze taşının, dünya çapında ve buna bağlı olarak yurt içinde  artan yoğun talebine karşılık, Dünyanın En Gelişmiş Kuvars Esaslı Kompoze Taş Fabrikası olan COANTE’yi Türkiye ekonomisine kazandırdı.

Yıllık Üretim Kapasitesi 800.000 m2
25.000 m2’si kapalı alan olmak üzere toplamda 65.000 m2 alanda faaliyet gösterecek olan fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 800.000 m2 olduğunun altını çizen, Ermaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Ercan, “Coante için yaklaşık 2 yılı kapsayan süre zarfında İtalyan Breton firması ile bir takım ön çalışmalar yaptık. Amacımız, 32 yıllık Ermaş deneyimimizden beslenerek doğru ve sürekliliğini sağlayabileceğimiz yeni bir marka oluşturmak, bununla birlikte bu marka ile Türkiye’yi dünya çapında temsil ederek ülke ekonomisine katkı sağlamak ve Ermaş ile var olan istihdam sayımızı COANTE ile en yüksek seviyeye taşımaktır’’ açıklamasında bulundu.

2. Yatırım Planı İçin Hedef 1.800.000 m2’lik Üretim Kapasitesi!
COANTE Genel Müdürü Kenan Erdem ise, “Hayata geçirdiğimiz COANTE projesi ile tam kapasite döneminde yıllık ciro hedefimiz 200 Milyon TL. 2018 yılının 2. yarısındaki planımız ise 800.000 m2’lik mevcut kapasitemizi yeni yatırımımızla artırarak, 1.800.000 m2’lik bir üretim kapasitesi elde etmek” dedi.

Üstün BRETONSTONE Teknolojisi ile Üretilecek!
COANTE ürünlerini, üretim teknolojisi İtalyan Breton SpA firması tarafından geliştirilen ve patenti alınan “Bretonstone” teknolojisi ile üretecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...