BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Anne sütü kabızlığı önlüyor

Anne sütü kabızlığı önlüyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Köseli, anne sütüyle beslenen bebeklerde kabızlığın daha az görüldüğünü söyledi.



Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Köseli, anne sütüyle beslenen bebeklerde kabızlığın daha az görüldüğünü söyledi. Bu rahatsızlığın en çok düzensiz beslenmeden kaynaklandığını ifade eden Köseli, mama verilen bebeklerde kabızlık görülme oranının daha yüksek olduğunu belirtti. Dr. Köseli, annenin çocuğuna vereceği besinleri seçerken dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, “Kabızlık, günlük dışkı yapma sayısında azalmadır. Anne sütü verilen bebeklerde de kabızlık görülüyorsa bu, annenin yedikleriyle ilgilidir. Annenin, muz, pilav, makarna gibi kabızlık yapıcı besinlerden uzak durması gerekir” dedi. Beslenme türü çok önemli Tuvalet eğitiminin verildiği dönemde kabızlığın daha çok ortaya çıktığını belirten Osman Köseli, eğitimin 24 aylıkken başlanması ve kâbus olmaktan çıkarılıp çocuğa sevdirilerek yaptırılması gerektiğini anlattı. Dr. Köseli, “Çocuklarda kabızlık, en çok 2 yaş döneminde görülür. Bu yaşta ebeveynler, tuvalet eğitimiyle çocuklarını zorlar. Onlar da altında bezi olmayınca dışkısını psikolojik olarak yapmaz, gereğinden fazla tutar. Bu durum, dışkının sertleşmesine ve yaparken ağrılara sebep olur. Böyle bir durumda çocuğun korkularını unutturmak gerekir” şeklinde konuştu. SİZDEN GELENLER BİRİCİK OĞLUMUZ EYMEN Evimizin neşesi, kumandanın tek sahibi tatlı afacanımız Eymen, ilk doğum günün kutlu olsun... (...Güldane Ailesi’nin albümünden) BEHİYE RANA Kahraman Ailesi’nin biricik kızına hayırlı bir ömür temenni ediyoruz... (...Bakibillah Kahraman’ın albümünden) TARİFİNİZ (...Tuğba Gündüz Hanım’ın damak zevki) KAŞAR PEYNİRLİ MAKARNA Malzemeler: > 500 gram ince makarna > 10 bardak su et > 2 kaşık tuz ?ÜSTÜ?İÇİN > 3 çorba kaşığı yağ > 2 fincan rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: 10 bardak su içine 2 kaşık tuz atılıp kaynatılır. Makarnalar, kaynayan suya ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan makarnalar, soğuk su ile yıkanıp, süzülür. Tencereye 3 kaşık yağ konup, eritilir. İçine, süzülen makarnalar ilave edilip, karıştırılır. Servis yapılacağı zaman, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konur. Afiyet olsun. PÜF NOKTASI... SÜT? kaynarken içine bir parça tuz atarsanız kaymak tutmasını önlemiş olursunuz...
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT