Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İTÜ'lü öğrenciler ABD'deki yarışmada dördüncü oldu

Düzenleyen:
İTÜ'lü öğrenciler ABD'deki yarışmada dördüncü oldu

EĞİTİM Haberleri

İTÜ'lüler tasarladıkları 'Altınay Mars Kaşifi' aracıyla ABD'de yapılan Üniversiteler arası Robotik Araç Yarışması'nın finalinde yarıştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan İTÜ Rover Takımı, ABD’de University Rover Challenge (Üniversiteler arası Robotik Araç Yarışması) finalinde Türkiye’yi başarıyla temsil etti. “ALTINAY Mars Kâşifi” isimli araçla bu yarışmaya ilk kez katılan İTÜ’lü gençler, her türlü zorluğa rağmen büyük bir başarıya imza attı.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre URC yarışmaları, ABD’nin Utah Eyaleti’nde “Mars Çölü” adıyla anılan, Kızıl Gezegen’le benzer zemine sahip ve gelecekte uzayda kullanılacak yeni nesil araçların denemelerinin yapıldığı Güney Utah’taki Mars Çöl Araştırma İstasyonu’nda (MDRS) gerçekleştirildi. Finalde 7 ülkeden yaklaşık 500 öğrenci, Mars’ta astronotlara yardımcı olmak ve kimyasal analiz için veri toplama amacıyla tasarladıkları 35 rover (gezgin robot) ile yarıştı. Takımlar, motor ve ekipman bakımı, Mars’ta yaşam belirtileri araştırmasına yönelik keşif yapma gibi görevleri de yerine getirdi. Üretilen ‘rover’lar, öğrencilerin zekasını, tutkusunu ve göreve bağlılıklarını yansıtıyordu.

Sıcak çöl güneşi altında, güç koşullarda ve yoğun rekabetle geçen ve 3 gün süren final yarışmasında, ABD’nin Missouri Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Mars Rover Tasarım Ekibi (MRDT) 500 üzerinden 403.4 puan alarak birinci oldu. 2010’dan bu yana ilk kez bir ABD takımı URC’yi kazandı.

Yarışmada ikinci olan Czestochowa Teknoloji Üniversitesi’nden Pcz Rover Takımı, Polonya’nın 5 yıl üst üste podyuma çıkmasını sağladı. ABD’den Brigham Young University (BYU) ise üçüncülüğü elde etti ve podyuma 6’ncı kez çıktı.

DAHA ÇOK DENEYİM DAHA BÜYÜK BAŞARI
Dünyanın en saygın üniversitelerarası bilim etkinliklerinden biri sayılan URC’ye katılmayı başaran ilk Türk takımı İTÜ Rover, ALTINAY Havacılık ve İleri Teknolojileri biriminin sponsorluğunda yarıştı. ALTINAY Grubu, İTÜ Rover Takımı’na maddi desteğin yanı sıra; pil, haberleşme, mekanik tasarım ve otonom sürüş gibi alanlarda teknik bilgi paylaşımı ve üretim desteği verdi. İTÜ Rover Takımı, toplam 5 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, 96 puan aldığı bilim kategorisinde 4’üncü oldu.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR"
Altınay Grup Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Serhat Oran, yarışma sonrasında şunları söyledi: “İTÜ’lü gençlerimiz Türkiye adına çok önemli bir başarıya imza attılar. Burada dereceye girmeleri tabii ki bizi çok mutlu ederdi ancak üniversitelerin büyük kısmı ortalama 6 yıldır yarışmaya katılıyorlar; araçlarını her yıl modifiye edip geliştiriyorlar, deneyim kazanıyorlar. İTÜ Rover Takımı, URC’ye ilk kez katılanlar arasında açık ara birinci oldu. Başta takım kaptanı Tunç Türker’le birlikte tüm takım üyelerinin burada bulunmaları, yetişmiş insan kaynağı bakımından bizim ve ülkemiz için gurur kaynağıdır."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...