Fatih'te 2,5 milyonluk soygun

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Fatih'te 2,5 milyonluk soygun

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Fatih'te bir iş hanına çatı katından giren 4 şüpheli, altın işleme atölyesinin çelik kasalarını spiral taşlama makineleri ile kestikten sonra içlerindeki 30 kilo altını alarak kayıplara karıştı.

Fatih'te bir iş hanına çatı katından giren 4 şüpheli, altın işleme atölyesinin çelik kasalarını spiral taşlama makineleri ile kestikten sonra içlerindeki 30 kilo altını alarak kayıplara karıştı. nbsp;Zanlılar, 1 gün 1 gece süren hırsızlık sırasında yakalanmamak için güvenlik kamerası ve alarm sistemini de devre dışı bıraktı. Çalınan altının piyasa değerinin 2,5 milyon TL olduğu öğrenildi. İstanbul Fatih İlçesi Cağaloğlu semtinde Hamam Sokak üzerindeki Yavuz İş hanının 5'inci katından faaliyet gösteren altın işleme atölyesi akıllara durgunluk veren bir olayla soyuldu. 4 kişi oldukları tespit edilen şüpheliler, hafta sonunun tatil olmasını fırsat bilerek Cumartesiyi Pazara bağlayan gecenin 04.00'ünde iş hanının çatı katındaki penceresinden binaya giriş yaptı. 4'üncü kattaki altın işleme atölyesine yönelen hırsızlar, daireye girmeden önce alarm ve güvenlik kamerası sistemlerini devre dışı bıraktı. Şüpheliler, çelik kapıyı kısa bir sürede açtıktan sonra çelik kasalara yöneldiler. Binaya gece saat 04.00 civarında giren zanlılar, altınların içinde bulunduğu çelik kasaları bir gün boyunca açmaya çalıştı. Uzun süren uğraşlar sırasında çelik kasaları spiral taşlama makineleri kesen şüpheliler, 30 kilo işlenmiş altını alarak Pazarı Pazartesiye bağlayan gecenin 04.00'ünde dışarıya çıktılar.
Şüpheliler, dışarıya çıkışları sırasında kayıt yapan güvenlik kamerası sistemini de yanlarında götürdükleri öğrenildi. Zanlıların yaklaşık 6 ay boyunca iş yerlerini gözlemledikleri, daha önce iş yerlerine gözlemci gönderdikleri, çelik kasaların özelliklerini inceledikleri, iş yerlerinin Cumartesi ve Pazar günlerinin kapalı olduklarını tespit ettikleri, soygunu da buna verilere göre kurguladıkları düşünülüyor.
Altın işleme atölyesinin işletmecilerinden Eşref Şahin, "Cumartesi günü saat 5 gibi kapatıp eve gittik. Gece saat 04.00 civarından çatı katının penceresinden iş hanına girdiler. Alarmı ve güvenlik kamerası sisteminin kablolarını keserek devre dışı bırakmışlar. İş yerine girdikten sonra saatlerce çelik kasaları açmaya çalışmışlar. Çelik kasaları spiral taşlama makineleri ile kesmişler. Yaklaşık 15 saat boyunca sadece bizim kasayla uğraşmışlar. Kasanın içinde 30 kilo altın vardı. Hepsini almışlar. Bu altının piyasa değeri şuanda 2,5 Milyon ediyor. Bizim çelik kasamız son sistem bir kasadır. Matkapla veya başka bir keski ile açılamazdı. Şahıslar sanırım bunu biliyor olacaklar ki spiral taşlama makineleri kullanmışlar. Şahıslar çıkarken güvenlik kamerası kayıtlarını yapan cihazı da götürmüşler" dedi.
Emniyet ekipleri şimdi 30 kilo altını çalarak kayıplara karışan ve arkalarında neredeyse hiç delil bırakmayan o zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. Bu arada iş hanına girilen çatı katının penceresi yeniden tamir edilerek demir çubuklarla kapatıldı.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...