William Hague, 'Suriye'ye silah gönderme kararını vermedik'

/ Kaynak: AA
William Hague, 'Suriye'ye silah gönderme kararını vermedik'

GÜNDEM Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague Suriyeli muhaliflere silah yardımı konusunda henüz karara varmadıklarını açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ülkesinin Suriyeli muhaliflere silah gönderme konusunda herhangi bir karar ya da
pozisyon almadığını bildirdi. Hague, BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki krizin bu şekilde devam etmesinin sorunu ve insani trajediyi artıracağını söyledi. Suriye'deki krize diplomatik çözüm bulunmasının bir zorunluluk olduğunu ve sorunun diplomasiyle çözüleceğine inandıklarını kaydeden Hague, "Ancak biz Suriye'de demokratik ve ılımlı muhalefetin güç kullanılarak bertaraf edilmesinin demokratik çözümü sağlamayacağına inanıyoruz" dedi. Doha'daki son toplantıda her ülkenin kendi imkanları ve kapasitesi ölçüsünde Suriyeli muhaliflere yardım etmesini kararlaştırdıklarını hatırlatan Hague, "İngiltere Suriye'ye silah gönderme konusunda herhangi bir karar ya da pozisyon almış değil. Biz aşırı olmayan gruplara ve SMDK'ya ek yardımlar yapılmasını destekliyoruz" diye konuştu. Cenevre-2 Konferansı hazırlıklarına da değinen Hague, rejimin saldırgan tutumunun ve açıklamalarının Konferansı olumsuz etkilediğini kaydetti. İran ve Hizbullah'ın Suriye'deki krizie açık müdahalesinin durumu daha da zorlaştırdığını vurgulayan Hague, bu durumun Lübnan'ın güvenlik ve istikrarını da etkilediğini dile getirdi. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair iddialara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hague, "Bizdeki bilgilere göre, Suriye rejimi birden çok defa muhaliflere karşı kimyasal silah kullandı. Biz elimizdeki bilgilerle ikna olduk. Ancak tüm tarafların ikna olması için BM heyetinin ülkede koşulsuz inceleme yapmasına Suriye rejiminin izin vermesi gerekiyor. Rusya bu konuda Suriye hükümetine çağrı yapabilir" ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...