Yunanistan'da ek 'kemer sıkma' önlemleri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunanistan'da ek 'kemer sıkma' önlemleri

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'da üçüncü kurtarma paketi kapsamında ek "kemer sıkma" önlemlerini içeren torba yasa tasarısı Mecliste onaylandı.,

Kreditörlerin talep ettiği önlemler, hükümet ortakları SYRIZA ve Bağımsız Yunanlar'ın (ANEL) oylarıyla Meclisten geçti.

Yunan parlamentosundaki 300 milletvekilinden 237'sinin katıldığı oylamada, tasarı 153 evet oyuyla kabul edildi. 84 milletvekili ise hayır oyu kullandı.

Balıkçılık ile ilgili bir düzenlemeyle birlikte oylanan yasa tasarıları arasında, başta emeklilik maaşlarında artışların 2023'e kadar ertelenmesi olmak üzere mali düzenlemeler bulunuyor.

Ana muhalefetten erken seçim çağrısı

Öte yandan ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiriakos Miçotakis Mecliste yaptığı konuşmada hükümetin politikalarını eleştirerek erken seçim çağrısında bulundu.

Mecliste tasarıya ilişkin tartışmalar devam ederken bir grup gösterici, Meclisin bahçesine kasalar dolusu balık atarak ek önlemlere karşı tepkilerini göstermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...