Nijerya'da bombalı saldırı: 2 çocuk hayatını kaybetti

Nijerya'da bombalı saldırı: 2 çocuk hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Nijerya'da bir kişi çocuklara içinde değerli eşyalar olduğunu söylediği çantayı vererek ailelerine götürmelerini istedi. Çantayla birlikte uzaklaşan çocuklar çantanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Adamawa Eyaleti Polis Sözcüsü Othman Ebubekir, yaptığı açıklamada, Nijerya'nın batısında Kamerun sınırında bulunan eyaletteki Fadaman Rake köyüne bir araçla gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen kişinin, 2 çocuğa bir çanta verdiğini bildirdi. Ebubekir, bu kişinin, çantanın içinde para ve değerli eşyaların bulunduğunu söyleyerek ailelerine götürmesini istediğini aktardı. Daha sonra ise iddiaya göre, çocuklar çantayı evlerine götürürken içindeki bomba infilak etti. Olayda söz konusu 2 çocuk hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı bölge 2015 yılında Nijerya ordusu tarafından kurtarılıncaya kadar Boko Haram terör örgütünün kontrolünde bulunuyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...