Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gümrükte çek-senet bildirimi de yapın

Düzenleyen:
Gümrükte çek-senet  bildirimi de yapın

Ekonomi Haberleri

İhracatçılar, AB ülkelerine girişte “10 bin avrodan fazla nakit ve karşılığı değerli kağıt” taşınması durumunda, “bildirim yapılması” zorunluluğuyla ilgili son dönemde bazı sıkıntılar yaşıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
İhracatçılar, AB ülkelerine girişte “10 bin avrodan fazla nakit ve karşılığı değerli kağıt” taşınması durumunda, “bildirim yapılması” zorunluluğuyla ilgili son dönemde bazı sıkıntılar yaşıyor. Türk vatandaşlarının bir kısmının “senet, tahvil ve çek gibi kıymetli kağıtları nakit para olarak görmemesi” sebebiyle bildirimde bulunmadığı, özellikle Yunan sınır kapısında yüzde 25 oranında ceza ödediği öğrenildi. Ekonomi Bakanlığı’nın ihracatçılara yaptığı bilgilendirmede, “Seyahat eden her bir yolcunun yanında 10 bin avrodan fazla nakit bulundurması durumunda gümrük makamlarına beyan etme zorunluluğu var” denildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...