Türkiye klinik çalışmalardan hak ettiği payı alamıyor

Düzenleyen:
Türkiye klinik çalışmalardan hak ettiği  payı alamıyor

SAĞLIK Haberleri

Yenilikçi ilaçların geliştirilmesi sürecinde gerçekleştirilen klinik çalışmaların, hastanın yeni ilaçlara erken ulaşımını sağladığını söyleyen Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Genel Sekreteri Dr. Ümit Dereli “Her yıl yenilikçi ilaçların geliştirilmesi için 140 milyar dolar harcanıyor.

Ziyneti Kocabıyık

Yenilikçi ilaçların geliştirilmesi sürecinde gerçekleştirilen klinik çalışmaların, hastanın yeni ilaçlara erken ulaşımını sağladığını söyleyen Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği  (AİFD) Genel   Sekreteri Dr. Ümit Dereli “Her yıl yenilikçi ilaçların geliştirilmesi için 140 milyar dolar harcanıyor. Türkiye dünyanın 17. büyük ilaç pazarı olmasına rağmen, yatırımlardan aldığımız pay 35 sırada. Klinik çalışmalardan hak ettiğimiz payı alamıyoruz” dedi. AİFD’nin yenilikçi ilaç farkındalık kampanyası ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Dr. Ümit Dereli, Türkiye’nin dünya İlaç AR-GE’sinden aldığı payın yıllık 80-100 milyon dolar civarında olduğunu pastadan en büyük payın Amerika Birleşik Devletleri’ne gittiğini anlattı. 
YENİ İLAÇLAR UMUT OLUYOR
Sağlığın değişen bir alan olduğunu belirten Dr. Dereli, hastalıkların ve tedavi çözümlerinin de sürekli olarak değiştiğini ve buna paralel olarak yeni ilaç geliştirme çalışmalarının sürdürüldüğünü anlatarak “Yeni geliştirilen ilaçlar her 10 kişiden 7’sine daha uzun yaşam imkânı sağlıyor. Her 2 hastadan birinde kalp ve damar kaynaklı ölüm riskini engelliyor. Her 3 hastadan birinde kansere bağlı ölüm riskinin önüne geçiyor” dedi. Kampanyanın mikro sitesi hepimizicinumut.com’da uzman hekimlerin, önemli hastalıkların tedavisiyle ilgili yenilikçi ilaçlarla ilgili aktardıkları bilgilere yer veriliyor. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...