15 Temmuz’da nöbet var

Düzenleyen:
15 Temmuz’da nöbet var

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Milletvekilleri, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, o gece en büyük direnişlerin yaşandığı noktalarda vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutacak.

İsmail Sonsuz ANKARA
AK Parti, 249 kişinin şehit, 2 bin 194 kişinin de gazi olduğu 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde bir dizi anma etkinliği düzenleyecek. 4 gün devam edecek etkinlikler kapsamında AK Partili vekiller 15 Temmuz gecesi en büyük direnişlerin yaşandığı yerlerde vatandaşlarla birlikte sabaha kadar temsili demokrasi nöbeti tutacak. İlk anma toplantısı 15 Temmuz gecesi darbeci pilotlar tarafından bombalanan gazi Meclis’te yapılacak. Meclis, 15 Temmuz Cumartesi günü özel gündemle olağanüstü toplanarak şehitleri anacak. Toplantıda Meclis’te grubu bulanan siyasi partilerin liderlerinin veya temsilcilerinin birer konuşma yapması bekleniyor.
Meclis’teki anmanın ardından AK Parti Milletvekilleri, darbe girişimi gecesi en büyük direnişlerin yaşandığı, başta İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, İBB Binası önü, Ankara’da Kızılay Meydanı, Genelkurmay Başkanlığının önü, Sıhhiye ve TBMM önünde olmak üzere birçok noktada sabaha kadar vatandaşlarla birlikte temsili demokrasi nöbeti tutacak.
Temsili demokrasi nöbetine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı öğrenildi. Erdoğan’ın o gece en çok şehidin verildiği noktalardan birine gideceği, bu kapsamda İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün öne çıktığı bildirildi.
4 gün sürecek anma etkenlikleri kapsamında seminerler de düzenlenecek. Direnişe katılanlar o gün yaşadıklarını ve duygularını paylaşacak. Ayrıca 15 Temmuz direnişini anlatan fotoğrafların yer alacağı sergiler açılacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...