İlk raunt Fener'in

Düzenleyen:
İlk raunt Fener'in

SPOR Haberleri

Büyük kapışmaya sahne olan mücadelede üstünlük sürekli el değiştirirken son gülen Sarı Kanarya oldu. İkinci maç yarın yine Ülker Arena’da

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Final Serisi ilk maçında Fenerbahçe evinde Beşiktaş Sompo Japan’ı devirdi: 75-69. Sarı-lacivertliler böylece 4 galibiyete ulaşan takımın sezon şampiyonu olacağı seride 1-0 öne geçmiş oldu. Ligi lider bitirdiği için saha üstünlüğünü elinde bulunduran Fenerbahçe ikinci maçta da yarın Beşiktaş’ı yine Ülker Arena’da misafir edecek. Dünkü kapışma oldukça heyecanlı geçti. THY Euroleague şampiyonu Fenerbahçe karşısında Beşiktaş maça iyi başlayan taraftı Ufuk Sarıca’nın öğrencileri ilk çeyreği 22-18 önde geçti.  Siyah beyazlı ekibin sadece 11 sayı bulabildiği ikinci periyotta Fenerbahçe 24 sayı atarak soyunma odasına 42-33 önde girmeyi başardı. İlk yarıda Dixon 10 sayıyla Fenerbahçe’nin en skoreri olurken, Beşiktaş cephesinde Stimac 13 sayı 7 ribaundla oynadı.
Kalinic rahatlattı
Üçüncü çeyrek Fenerbahçe farkı bir ara 10’a kadar çıkarsa da hücumda yapılan hatalar Beşiktaş’ın maça tekrar ortak olmasını sağladı ve bitime 3 dakika kala Earl Clark’ın turnikesiyle skor 47-45’e geldi. Çeyrek boyunca 8’de 1 ikilik isabeti ile oynayan Fenerbahçe yine de final bölümüne 52-49 önde başladı. Beşiktaş’ta Kenan Sipahi ve Weems çeyrek başında 4. faullerini aldı. Fenerbahçe sık sık çizgiye gitmesine rağmen düşük yüzdede kalarak farkı açmayı başaramadı. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı bölümde Beşiktaş öne geçme fırsatlarından yararlanamazken sarı-lacivertliler Kalinic’ten gelen üçlükle skoru bitime 4 dakika kala 67-63’e getirdi. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Obradovic’in takımı maçtan 75-69 galip ayrılarak Spor Toto Basketbol Süper Ligi Final Serisi’nde 1-0 öne geçmeyi başardı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...