Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dağcımız Tunç Fındık dönüyor

Dağcımız Tunç Fındık dönüyor

SPOR Haberleri

Gazetemizin basın sponsorluğunu yaptığı milli dağcı Tunç Fındık, 10 sporcunun öldüğü terör saldırısının ardından Pakistan yönetimi Nanga Parbat Dağı'nı kapatınca dönüş kararı aldı.

Ünlü dağcımızTunç Fındık'ın Nanga Parbat dağı tırmanışı terör saldırısı sebebiyle yarım kaldı. Çin ve Keşmir'e komşu Gilgit-Baltistan'daki ana kampta bulunan dağcılar önceki gün terör saldırısına maruz kalmıştı. Saldırıda nbsp;10 dağcı ile bir otel görevlisi hayatını ölmüş, Tunç Fındık ana kamptan kısa bir süre önce ayrılıp tırmanışa geçtiği için kurtulmuştu. O sırada Nanga Parbat'ın 6100 metrelik noktasında bulunan Tunç, Pakistan yönetiminin bölgeyi tırmanışa ve her türlü turizm faaliyetlerine kapatmasıyla dün İslamabat'a döndü. Bugün ya da yarın İstanbul'a hareket edecek. Gazetemizin sponsor olduğu ünlü dağcımızla bir telefon görüşmesi yaptık. Nanga Parbat'a nbsp;tekrar tırmanacağını söyleyen Tunç, "Ölen dağcıların çoğu arkadaşımdı. Onlar için çok üzüldüm, ancak tırmanışa devam etmek istiyordum. Çünkü bulunduğum noktaya 14 günlük bir çaba sonrası ulaşmıştım. 8126 metrelik zirveye sanırım 15 gün sonra ulaşacak ve bayrağımızı oraya da dikecektim. Ancak nasip olmadı" dedi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...