En çok büfe bakkal ve market açtık

Düzenleyen:
En çok büfe bakkal ve market açtık

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılın ilk beş ayda açılan iş yeri sayısının arttığını belirterek, 112 bin 450 mükellefin tescil kaydı yaptırdığını söyledi.

En çok tercih edilen mesleğin büfe bakkal ve market işletmeciliği olduğuna dikkat çeken Palandöken, “Onu lokantacılık yemek ve içecek sunumu faaliyetleri takip etti. Üçüncü sıradaki kahvehane, kıraathane ve çay ocağı işletmeciliğinin ardından ise tezgâhlar ve pazar yerlerinde yapılan ticaret geldi. Beşinci sırayı da şehirlerarası yük taşımacılığı aldı” dedi.
Esnaf sayısının da arttığını ifade eden Palandöken,“2017 Mayıs ayı sonu itibari ile ülkemizde 1 milyon 693 bin 720 esnaf ve sanatkâra ulaşıldı. Aynı dönem itibarıyla iş yeri sayısı ise 1 milyon 822 bin 14’e ulaştı.  İş yeri sayısını ve dolayısıyla esnaf sayısını artırmak, ekonomiye katkı sağlamak adına son beş yıldır yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimiz bu noktada güzel bir hizmet sağlıyor” diye konuştu.

İş yeri sayısı 100 bin arttı
Yılın ilk 5 ayında açılan iş yeri sayısı 100 bin artarak 1 milyon 822 bine ulaştı.  

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...