Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğalgazsız ilçe ve belde kalmayacak

Düzenleyen:
Doğalgazsız ilçe ve belde kalmayacak

Ekonomi Haberleri

Doğalgaz boru hattının olmadığı ilçelere sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) yöntemiyle gaz götürülecek. Bu şekilde 3 yıl içerisinde 222 ilçe ve beldenin gaz ihtiyacının karşılanması hedefleniyor

OSMAN ÇOBANOĞLU - Ankara / Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ilçelere doğalgaz ulaştırma maliyetini düşürecek ödemli bir adım daha atıyor. Erzincan’ın Üzümlü ilçesine CNG yoluyla doğalgaz arzı sağlanırken yeni dönemde buna benzer yöntemlerle doğalgaz götürülebileceği öğrenildi. Bu şekilde 2019 yılına kadar 222 ilçe ve beldeye gaz götürülmesi planlanıyor. Bu ilçe ve beldelerden ilk etapta 15 ila 20’sine sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) yöntemiyle gaz götürülecek. Söz konusu kararın mevcut iletim hattına olan uzaklık ve nüfus potansiyelinin düşük olması sebebiyle alındığı belirtiliyor. 
Hâlihazırda CNG ile doğalgaz arzı yatırımını Erzincan’ın Üzümlü ilçesine Enerya Erzincan şirketi gerçekleştiriyor. Şebekeden alınan doğalgaz dağıtım şirketinin CNG Kompresör İstasyonu ile 250 bar seviyesine çıkarılarak, özel olarak dizayn edilen treyler üzerinde bulunan CNG tüplerine aktarılıyor. Bu yöntem ile doldurulan treylerler bir çekici vasıtasıyla Üzümlü ve Bayırbağ şehirleri için ortak oluşturulan şebekenin uygun bir noktasında kurulan Boşaltma İstasyonu’na taşınıyor. Boşaltma istasyonuna gelen gazın basıncı 250 bar seviyesinden şebeke basıncına düşürülerek bir ölçüm istasyonu vasıtası ile şehir şebekesine veriliyor. Üzümlü sistemi ile birlikte doğalgaz dağıtımda boru hattına alternatif olan CNG’nin Türkiye’deki ilk uygulaması hayata geçmiş olmuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...