Kırmızı plakalar için 180 günlük maraton

Düzenleyen:
Kırmızı plakalar için 180 günlük maraton

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, çoğu ekonomik reformları içerecek 180 günlük eylem planı konusunda bakanların performansını gördükten sonra kabine değişikliğine gitmesi bekleniyor

Yücel KAYAOĞLU - Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine geçilmesi ile birlikte son dönemde sıklıkla dile getirilen konulardan biri de kabine revizyonu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl bir değişiklik yapacağı merak konusu olurken, Ankara’da farklı senaryolar konuşuluyor. Cumhurbaşkanından “acil bir kabine değişikliği yapacağı” izlenimini almadıklarını söyleyen AK Parti yöneticileri, “Cumhurbaşkanımız, her toplantıda ‘işimiz çok, zamanımız az’ diyerek hızlı hareket edilmesini istiyor. 180 günlük acil eylem planı hazırlanırken, kapsamlı bir kabine değişikliği, süreci sekteye uğratabilir. Çünkü eylem planı mevcut bakanlar tarafından hazırlanıyor. Değişmesi durumunda, yeni gelecek isim bakanlıkta kendine göre bir dizayn yapacak. Bürokratlar değişecek, ardından yeni gelen bakana brifingler, ziyaretler, derken zaman geçecek. Bu nedende 180 günlük eylem planı konusunda bakanların göstereceği performansı gördükten sonra bir kabine değişikliğinin gündeme gelmesi ihtimali de bulunuyor. Bu da en erken 2018’in başını işaret ediyor” yorumunda bulunuyor.
Kulislerdeki ikinci senaryo ise, kabine değişikliği için Erdoğan’ın Ramazan sonrasını beklediği... AK Parti kaynakları, geçmişte yapılan kabine değişikliklerinden örnekler vererek, “Ne zaman kabine değişikliği gündeme gelse ve bu konu basın tarafından sürekli işlense, Erdoğan bir bekleme sürecine giriyor. Ne zaman ki bu konu kamuoyunun gündeminden çıkıyor, o zaman bir kabine değişikliği oluyor. Bugün de aynı şey yaşanıyor gibi. Kamuoyunda sürekli bir kabine değişikliği beklentisi var. Ama Cumhurbaşkanı bunu biraz soğutup, Ramazan Bayramı sonrasında adım atabilir” değerlendirmesini yapıyor.

BABACAN senaryoları
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle ekonomi yönetimiyle ilgili farklı bir çalışmanın içine girdiği, bazı bakanların görev alanlarının değişmesinin de gündeme gelebileceği belirtiliyor. Bu kapsamda “ekonominin patronunun kim olacağı” konusunun, Cumhurbaşkanı’nın henüz kafasında netleşmediği, kabine değişikliğinin bu sebeple gündeme getirilmediği belirtiliyor. Bu senaryonun ana aktörlerinden biri de Ali Babacan... Babacan’ın Erdoğan’la görüştüğü, yeniden kabineye alınacağı veya genel merkezde Cumhurbaşkanı’na ekonomi danışmanlığı yapacağı iddiaları kulislerde konuşuluyor. Erdoğan’ın, Babacan’la zaman zaman “genel ekonomik gidişat” ile ilgili bir araya geldiği de biliniyor.
 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...