Erdoğan'ın Katar mesaisi sürüyor

Düzenleyen:
Erdoğan'ın Katar mesaisi sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Katar krizinde taraflar arasında yoğun diplomasi yürüten Erdoğan, Huber Köşkü’nde Bahreyn Dışişleri Bakanı El Halife’yi kabul etti.

Katar krizinin çözümü için Ankara’da bölge ülkeleri ile görüşme trafiğine hız verildi. Önceki gün İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarifi’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ise Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Mohammed El Halife’yi Tarabya’daki Huber Köşkü’nde ağırladı. El Halife köşke kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde geldi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Buluşma yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan’ın Bahreynli Bakana, Katar krizinin bayrama kadar çözülmesi gerektiğini söylediği belirtildi.
Krizin tarafları ile diplomatik görüşmelerini sürdüren Ankara, iki tarafın verebileceği tavizler ve olası çözüm önerilerinden oluşan bir yol haritası oluşturmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgedeki ülkelerin dışişleri bakanlarından doğrudan sorunun nedenlerini ve çözüme dair önerilerini dinleyeceği ardından liderler ile görüşme trafiğini başlatacağı belirtiliyor. Diplomatik kaynaklar bu kapsamda sorunun en önemli ikinci aktörü konumundaki Bahreyn Dışişleri Bakanı’nın Ankara ziyaretini önemli bir adım olarak değerlendiriyor. 
Bu arada Bahreyn Dışişleri Bakanı El Halife ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Krizin çözümü için çabalarımız sürecek” dedi.

BANKALARIN TUZU KURU
6 ay içinde sektöre 200 milyar lira aktardıklarını belirten Yıldırım, “İşsizlik olmasın, üretim devam etsin istedik. Şimdi diyeceksiniz ki bu kadar parayı verdiniz de bankaların hali ne olacak? Siz bankaları düşünmeyin, bankaların tuzu her zaman kurudur, onların da kârı artıyor” dedi.

Katar problemi derinleşirse bölge ile sınırlı kalmaz
Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Sarayı’nda iş dünyasının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Yıldırım burada yaptığı konuşmada Körfez’deki Katar krizinin bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, “Burada oluşabilecek yeni bir sorun alanı, sadece bölgeyle sınırlı kalmaz. Bölgenin jeostratejik özelliği bakımından bu sorunun küresel bir soruna dönüşme riski çok fazladır. O bakımdan bütün tarafların sorumlu davranması lazım ve krizin tırmanması yönünde değil, tansiyonun düşürülmesi yönünde katkı sağlanması gerekir” dedi.
Türkiye’nin krizin son bulması için çaba sarf ettiğini dile getiren Yıldırım, “Krizin derinleşmemesi için Türkiye olarak başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere çok ciddi bir mesai harcıyoruz. Bütün bölge ülkelerinin liderleriyle ve diplomatik alanda muhataplarımızla görüşmeleri yapıyoruz ve tarafları sükunete davet ediyoruz. Mübarek ayda yine Müslüman ülkelerin kendi aralarında böyle bir çatışmaya girmemeleri için azami gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...