Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ'cü darbecilerin 10 yalanı

Düzenleyen:
FETÖ'cü darbecilerin 10 yalanı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'cü darbe girişiminin en önemli isimlerinin yargılandığı Genelkurmay Çatı Davası'nda sanıklar, yargıyı oyalamayı sürdürüyor.

Sabah gazetesinden Ersan Satar'ın derlediği habere göre; Çatı Davası sanıkları mahkemede türlü yalanlara sığındı.

İşte bunlardan bazıları:

"PKK KALKIŞMASI SANDIM"
Sanık Tuğamiral Sinan Sürer'e, "Televizyon da seyredebilmişsiniz, darbe olduğunu anlamadınız mı?" diye soruldu. Sürer kendini, "Bir ara televizyondan 'kalkışma' gibi bir altyazı geçiyordu. (Başbakan Binali Yıldırım'ın kalkışma olduğuna dair açıklamasının altyazısı) PKK'nın büyük şehirlerde kalkışma yaptığını sandım." diye savundu.

"İŞLER TERS GİDERSE 'ZİYARET' DERİM DEDİM"
Darbeci Albay Mustafa Barış Avıalan, Akıncı Üssü'ne Genelkurmay Harekât Merkezi'nden gelen bir telefon emriyle gittiğini, bu emirden şüphelendiğini anlatırken, "Yine de işler ters giderse 'Bir arkadaşımı ziyarete gelmiştim' der durumu kurtarırım diye düşündüm." şeklinde bir savunma yaptı.

KARAKOLDA SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR
Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, soruşturma sırasındaki ifadesinde, "Akıncı Üssü'nü hiç görmemiştim, hiç görmediğim bir üssü ziyaret etmek için gitmiştim" diye açıklarken mahkemede, "O akşam kurye uçağı ile İstanbul'a gidebilirim diye düşündüm." ifadesini kullandı.

BIYIKLA KAMUFLAJ OLMA ÇABASI
Sanık Yarbay Murat Koçyiğit, Akıncı'ya sivil gittiğini savundu. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik kendisine, Akıncı'daki askeri kıyafetli fotoğrafını gösterince de, "Bu kişi ben değilim" dedi. Mahkeme Başkanı da Koçyiğit'in şimdi bıyıklı haline dikkat çekerek, "Bıyık bırakarak bizi kandıracağınızı mı sanıyorsunuz." diye tepki gösterdi.

KENDİNİ VARLIĞINI İNKAR EDEN FETÖ'CÜ
Albay Muzaffer Düzenli'ye sulh ceza hâkimliğinde görüntülü kayıtla alınan ifadesinin yazıya dökülmüş hali virgülüne kadar okundu. Sanık Düzenli, görüntülü kayıta rağmen ifadesini kabul etmeyerek 'inkar strateji'nde direndi.

DARBECİYİ KORUMA SANMIŞ
Davada her sanığa, darbe olduğunu hangi saatte fark ettiği sorusu soruluyor. Genelkurmay Başkanı Akar'ın Akıncı'ya götürülmesini koordine eden Albay Doğan Öztürk bu soruya, "Biz ertesi gün saat 06:00'ya kadar Genelkurmay'da kışlamızın güvenliğini sağladığımızı düşündük." diyerek yalanda sınır tanımadı.

"KÖPRÜYÜ DARBECİLERE KARŞI KAPATTIK"
Darbecilerden bir kısmı yürüttükleri faaliyetin "darbe girişimine karşı önlem" olduğunu savunmayı bile denedi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü işgal etmeye çalışan darbecileri koordine eden Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, "Ben bu birlikleri köprüyü trafiğe açık tutsunlar, asayişi sağlasınlar diye gönderdim." savunmasını yaptı.

"YURTTA SULH KONSEYİ YOK"
Yurtta Sulh Konseyi'nin olmadığını, varsa da kendilerinin bu konseye üye olmadıklarını ileri süren sanıklardan biri olan Savaş Kabaklı, "38 üye bulunması idari bilimler açısından da uygun değil, üye sayısının tek olması gerekir ki oy çokluğu ile karar alınabilsin." diyerek, Yurtta Sulh Konseyi'nin savcılıkça üretildiğini iddia etti.

"PENTAGON VE NATO'YU MU ARAŞIM.."
Darbeci Albay Ramazan Gözel de diğer tüm sanıklar gibi kritik telefon görüşmelerini hatırlayamadı. Gözel, Pentagon'daki ve NATO'nun merkezinin bulunduğu Belçika'daki kişilerle yaptığı görüşmeleri "hatırlayamadı". Israrlı sorular üzerine de ancak "Benim telefonum bir ara bende değildi, başkası aramış olabilir." diyebildi.

BİR TEK ÖLEN DARBECİYİ HATIRLADI
Darbeci Orhan Yıkılkan, ismini vermediği "bir karacı albay"ın, 2016 yılı Şubat ayında darbe olacağı yönünde kendilerine istihbarat getirdiğini, bu istihbaratta "4 üs komutanı ve 1 özel kuvvetler generalinin darbe yapacağı" bilgisinin yer aldığını söyledi. Yıkılkan, "Bunlar kimdi?" sorusu karşısında sadece 15 Temmuz'da öldürülen darbeci general Semih Terzi'nin ismini verdi, üs komutanlarını ise nedense hatırlayamadı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...