Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güler Sabancı, 'Barış ve kardeşlik süreci daha da önem kazandı'

- Güncelleme:
Güler Sabancı, 'Barış ve kardeşlik süreci daha da önem kazandı'

Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Barış ve kardeşlik sürecinin aksatılmadan gerçekleştirilmesinin önemi daha da artmıştır' dedi.

Başbakan, çözüm sürecini halka anlatmak üzere oluşturulan 'âkîl insanlar' heyeti ile değerlendirme toplantısına hazırlanırken, iş dünyasından çözüm sürecine bir destek daha geldi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Barış ve kardeşlik sürecinin aksatılmadan gerçekleştirilmesinin önemi daha da artmıştır" dedi. Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Sabancı Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Güler Sabancı, üniversitenin kuruluşundan bu yana Türkiye'de kişi başına milli gelirin 10 bin doları aştığını, elektriği, suyu, yolu olmayan köy kalmadığını, dünya standartlarına entegre olan üretim yapısı, teknoloji ve gelişmeye açık girişimciler, sağlıklıbir finans sektörü bulunduğunu belirtti. Sabancı, "Fakat önümüzdeki günlerde ve yıllarda Türkiye'nin her zamankinden daha fazla istikrar ve güvene ihtiyacı olacak. Bu doğrultuda barış ve kardeşlik sürecinin aksatılmadan gerçekleştirilmesinin önemi daha da artmıştır" dedi. Sabancı, son günlerdeki olaylara da vurgu yaparak, "Şiddetin, kutuplaşmanın, ayrışmanın çözüm olamayacağını biliyoruz. Ülkemizin geleceği için sağduyuya, uzlaşıya ve pırıl pırıl gençlere güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
BİRLİKTE EĞLENDİLER
Sabancı Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılan üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 14. lisansüstü ve 11. lisans eğitim mezunlarına diplomalarının verildiği mezuniyet töreni sonrasında öğrencilerin danslarına eşlik etti.

'150 bin ağaç nbsp;ve çiçek diktik'
Sabancı Üniversitesi'nin 1997 yılında temelinin atıldığı günü, "Bu arazi orman niteliğini yitirmiş, gecekonduların arasında kalmış, mıcır ocakları olan bir araziyd" diye anlatan Güler Sabancı, "Buraya 150 bine yakın ağaç ve çiçek diktik. 500 bini aşkın mevsimlikle döşedik. Bu arazi, çam, sedir, çınar, kiraz, erik ağaçlarının, çeşit çeşit çiçek ve bitkinin yetiştiği bir vahaya dönüştü" dedi. Sabancı, arazinin arıtma suyundan oluşan gölden sulandığını da söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...