Fatih Terim'den sert açıklama: Hicap duyuyorum

Düzenleyen:
Fatih Terim'den sert açıklama: Hicap duyuyorum

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Arnavutluk'ta oynanan Kosova-Türkiye karşılaşmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Arda Turan krizine de değinen Terim, "Böyle bir şımarıklıkla gündeme gelmiş olmaktan hicap duyuyorum." dedi.

Daha önce Makedonya maçı sonrası gündemi meşgul eden Arda Turan kriziyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunacağını ifade eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçı sonrası gelişmeleri değerlendirdi.

Terim'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"HİCAP DUYUYORUM"

"Son günlerde Mehmetçikler toprağa düşerken, gençleri eğitmeye çalışan genç öğretmenlerimiz hain saldırılarda can verirken, ülke içerden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele ederken, böyle bir şımarıklıkla gündeme gelmiş olmaktan hicap duyuyorum."

"BİRÇOK ŞEY YAŞANDI"

"2016'da birçok şey yaşandı, bu sadece prim değildir. Antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara çıkılmadı, birçok şey. Bir başarı elde etmek istiyorsanız, milli takımı kulüp takımı haline getirmek zorundasınız. Kulüpte beğenmezseniz yollarsınız, cezasını verirsiniz. Ama Milli Takım'da oyuncular sizin değildir.

Bugüne kadar benim idare ettiğim takımlarda hiçbir sorun olmamış, ama dışarıdan idare ediliyorsa, o başka.

Euro 2016'dan sonra bir kadro açıkladım ve bazı arkadaşlarımızı almadım. Hepsi çok iyi oyuncu ama ilke ve prensipler önemli olmalı. Kadroyu açıkladıktan sonra kıyamet koptu. İkinci bir şans verdim. Benim yönettiğim takımlarda bugüne kadar hiçbir problem olmadı."

"GAZETECİLERİ UÇAĞA BEN ALDIM"

"Olay Bilal Meşe olayı değildir. Olay gazetecilerin uçağa alınması olayı da değildir. Hepsini ben aldım uçağa, bunu bilin. Ben oyuncunun kendisine de söyledim, biz uygulama yaparken, oyuncuya sormayız. Gerekirse bundan sonra yine alırım. Gazetecileri uçağa alırken oyunculara soracak değilim.

Prim konusunda yanlış bilinen noktalar var. Prim burada araçtır, amaç değil. Olayların bu noktaya gelmesinde birçok sebep var. Dünya ne benim, ne de başkasının etrafında dönüyor. Burası ciddi bir yer ve herkese eşit davranıyoruz."

"ŞEHİR EFSANESİ OLUŞTURDULAR"

"Terim'den korkuyorlar soru soramıyorlar şehir efsanesini oluşturdular. Bunu diye diye bu konuda algı oluşturup herkesi etkilediler. Hani benden korkuyordunuz, soru soramıyordunuz. Bakın her soruyu sordunuz maşallah.

Şimdi de ben soruyorum: Türkiye'nin en önemli gazetesinin manşetinde suçladığınız kişileri bir arayıp sormak aklınıza gelmiyor mu? Bu kadar kritik bir maçtan 2 gün önce hiç araştırmadan, altyapısı olmayan suçlamalarda bulunmak yakışıyor mu?

Bakın bir milli maç öncesinde huzurlu bir ortam olmadı. Biz ne yaptık da hakettik bunu? Küçük bir grup var. Hamili kart yakinimdir misali bu grup aynı hedefe ulaşmak için farklı yerden vurmaya çabalıyor."

UÇAKTAKİ GERGİNLİK

"Uçaktaki olayın olduğu yerle benim oturduğum yerin arasında epey mesafe var. Ben önce hostesle birisi arasında münakaşa var sandım. Biz gittiğimizde herkes yerine dönmüştü. Yardımcımı çağırıp sorduğumda Bilal Meşe olayından bahsetti."
 

Uçaktaki olayın olduğu yerle benim oturduğum yerin arasında epey mesafe var. Ben 1. sıradaydım olay 12. sırada oldu. Ben önce hostesle birisi arasında münakaşa var sandım. Biz gittiğimizde herkes yerine dönmüştü. Yardımcımı çağırıp sorduğumda Bilal Meşe olayından bahsetti. 12 metre var olayla aramda, 1 metre değil. Penaltı noktasından 1 metre daha uzak. Ben önce hostes ile bir basın mensubu arasında bir münakaşa zannettim. Ben tabletten maça bakıyorum. Yardımcı antrenörler, "Biz bakarız" dedi. Sonra, "Bilal Meşe ile münakaşa" gördüm. Geçerken, baya gülen bir oyuncu gördüm. Kendi arabama bindim. Yanıma aldıklarım bana tamamen anlattı. Saat iki buçuk, üç. Sahur yaparken bana anlattılar tamamen. "Üstüne yatın, sabah hallederiz" dedim. Sabah kendisini çağırdığımda, başkan ve Ali Dürüst beni aradılar. Bir an önce deklarasyon reaksiyonu göstermek istediklerini söyledi. Ben, "Bir konuşayım, bunun karşılığı belli. Eylül ekimi nasıl kurtarırız, ona uğraşacağım." dedim. Ben ona bir şans vermek istediğimi söyledim. Bütün ekip güzel bir metin hazırladı, sonra kendi de hemfikirdi, arkadaşları da arkasındaydı. Sonra ne dedi, ne konuşuldu bilmiyoruz. Biz genel olarak buradayız, yerimiz yurdumuz belli. Bilmiyorum anlatabildim mi tam.
 
Bir şey varsa yüzüme söylesin. Yüzüme söyleyecek! Varsa öyle bir sıkıntısı, kimin varsa, yüzüme söyleyecek!

ARDA TURAN TEKRAR MİLLİ TAKIMA ALINACAK MI?
Hande ve Bülent Hoca (Bayraktar) olmazsa, ben gelmem demiş midir sizce, bu böyle mi zannediyorsunuz. Son kampta Riva'da, Bülent Hocaya kasığını ve ozonla tedavisini göstermiştir. Bir pazarlık söz konusu olabilir mi ya? Bundan sonra uygulamalar göreceksiniz. Her soruyu sorabilirsiniz dedim, bu magazin. Siz manşetinizin peşindesiniz ya da başka birileri. Bir kısmı formsuzluk, bir kısmı oradaki olaylara müdahale etmedikleri için.. Gönlümün kırık olduğunu ifade etmeyeyim mi?  İçime sinmeyerek aldım dedim, daha ne diyeyim? İnsan sevdiği kişilerden beklemediği hareketler görürse üzülür. Bizim de gönlümüz elbette sevdiklerimizden beklemediklerimizi görünce kırılıyor. Kırılmasın mı? Biz bu arkadaşları kilolarıyla aldık, oynamadılar aldık, sakatlardı aldık... Biz tabii ki kırılacağız ben de insanım.

VOLKAN DEMİREL GERİ DÖNECEK Mİ?
Ben iddialı, köşeli cümleleri sevmiyorum, "Ben varken o milli takıma gelemez." demem. Volkan Demirel için de geçerli bu durum. Volkan Babacan çok iyi oynuyor, iyi de bir kaleci. Kimi alıp kimi almayacağıma iyice konuşarak, hak yememeye çalışarak, en iyi şekilde takip ederek karar veriyorum. Dolayısıyla, her yönüyle değerlendiriyorum. Öyle de devam edeceği, bu olur olmaz, bilmiyorum.

''ARDA'YI AYNI UÇAKLA GERİ GÖNDERİRDİM!''
"Uçakta edilen lafları o esnada orada anlamış olsaydınız ne yapardınız?" sorusuna Terim, 'Bilal Meşe olayını çok net görseydim, oyuncuyu aynı uçakla geri gönderirdim.  
Sadece benle alakalı değil, Yıldırım Bey ve TFF yöneticileriyle ilgili düşünceleri olanlar da var. Çok net. Dışarıdakilerin bazılarının müttefikleri de vardır içeride. Böyle bir olayı görmemek için...

Arkadaşlar, ayak izlerini o kadar çok görüyoruz ki bazı şeylerin, bazılarına mantıklı açıklama da bulamıyoruz. Bu kavganın mantıklı açıklaması var mı? Herkes kaybeder böyle bir şeyden. Bazılarının istediği de bu. Dünyanın en büyük oyuncusu olabilirsiniz, sonuçta oyuncusunuz, ona göre davranacaksınız. Biz de başka bir şey beklemiyoruz kimseden. O yüzden, ben yanlış yönlendirildiklerine inanıyorum'

NELER YAŞANMIŞTI?

5 haziran Pazartesi günü Makedonya ile oynanan karşılaşma sonrası Milli Takım uçağında Arda Turan ve gazeteci Bilal Meşe arasındaki gerginlik Kosova maçının önüne geçerken, yaşanan gelişmeler nedeniyle Arda Turan milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...