Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mobilyada 30 bin ek istihdam

Mobilyada 30 bin ek istihdam

Ekonomi Haberleri

KDV indiriminin başladığı şubat ayının ilk günlerinden itibaren mobilya satışları yüzde 40 artarken, 30 binlik ek istihdam oluşturuldu.

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, indirimin sektöre dinamizm getirdiğini belirterek, mayıs ayının ortasına kadar satışların hızlı arttığını söyledi. Güleç, KDV indiriminin başından itibaren geçen 4 aylık sürede satışların yüzde 40 arttığını kaydederek, eylül sonuna kadar geçecek toplam 9 aylık sürede geçen yılın aynı dönemine göre en az yüzde 30'luk artış beklediklerini vurguladı.

İŞÇİ BULAMIYORUZ
İstihdamın da hareketlendiğini dile getiren Güleç, "Bu 4 aylık dönemde sektör en az 30 binlik ek istihdam oluşturdu. Hâlâ işçi arıyoruz ama bulamıyoruz" dedi. Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu da, KDV'nin yüzde 18'den 8'e düşürülmesinin ciddi bir hareketlilik yaşattığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...