BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Cargill Çikolatanın kalorisi % 30 daha azaldı

Cargill Çikolatanın kalorisi % 30 daha azaldı

Nişasta bazlı şekerin (NBŞ) sağlık üzerindeki etkileri tartışılırken, Cargill, kendi geliştirdiği tatlandırıcı ile çikolatada yeni bir devir başlattı.



Nişasta bazlı şekerin (NBŞ) sağlık üzerindeki etkileri tartışılırken, Cargill, kendi geliştirdiği tatlandırıcı ile çikolatada yeni bir devir başlattı. Tatlandırcının kullanıldığı100 gramlık bir çikolatada yüzde 30 daha az kalori bulunuyor. Ayrıca yeni tatlandırıcı ile imalatçılar kilokalori seviyesini porsiyona göre düşürebilecek veya aynı kilokalori miktarıyla ürünlerinde daha fazla çikolata kullanabilecek.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 98540
    % 1.95
  • 5.7805
    % -2.54
  • 6.6941
    % -2.41
  • 7.5738
    % -1.69
  • 228.497
    % -0.66
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT