Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yardımını ölene kadar gizledi

Düzenleyen:
Yardımını ölene kadar gizledi

Ramazan Haberleri

Hazreti Ömer ve Abdürrahman bin Avf her gece şehri dolaşır, ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, ihtiyarlara yardımlarda bulunurlardı.

Hazreti Ömer ve Abdürrahman bin Avf her gece şehri dolaşır, ihtiyaç sahiplerine, yetimlere, ihtiyarlara yardımlarda bulunurlardı. Ancak Hazreti Ömer’in Abdürrahman bin Avf’a pek sözünü etmediği ancak geceleri devamlı uğradığı bir mahalle vardı. Abdürrahmân bin Avf, Hazreti Ömer’in vefatından sonra bir gece o mahalleye varıp, o eve girdi ve bir ihtiyâr kadınla karşılaştı. O ihtiyar kadın Hazreti Ömer’in dünyadan göçtüğünü öğrenince bir ah çekip, bayıldı. Sonra aklı geri geldi. Dedi ki; “Ey Allah’ım! Bana yardımda bulunan Ömer’i affet” Abdürrahman bin Avf, ne yardım ederdi diye sorunca; o ihtiyar kadın, “Gündüz vakti üzerimi kirletirdim. Kirlenmiş elbisemi yıkar, beni temizlerdi. Bana yiyeceklerden ne nesne gerek ise getirirdi” dedi. Abdürrahman bin Avf, “Ey hatun! ben Ömer’in yâriyim. Eğer o gittiyse ben sağım. Bende Ömer’in yaptığı işleri yapayım” deyince ihtiyar kadın, “Ömer’in yerini kim tutabilir. Ben o hastalığı Ömer’in yardımı ile çekerdim. Ya Rabbi, benim ruhumu kabz eyle ki, ben Ömer’siz ömür istemem” der demez, o saat duası makbul olup dünyadan göç etti.

Düzenleyen:  - Ramazan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...