Ne fedası arkadaş

Düzenleyen:
Ne fedası arkadaş

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertlilerin lejyonerleri, ücret ayarına yanaşmadı. Yerli futbolcular da “Eğer indirim olacaksa buna tüm takım katılsın” görüşünde birleşti

M. EMİN ULUÇ

Vefa İstanbul’da bir semt adı, hem de Kadıköy’e oldukça uzak… UEFA’yla Finansal Fair Play anlaşması imzalayan Fenerbahçe Yönetimi’nin ekonomik dengeyi yeniden kurabilmek adına attığı adımlar futbol takımında tökezledi. Yönetim, artan döviz kuru nedeniyle yükselen maliyetleri dengelemek istedi ama sarı-lacivertlilerin, feda, cefa, sefa üçlemesi henüz ilk ayağında bozuldu. Futbolcu maaşlarında düzenleme yapmak isteyen yönetimin bu talebi oyuncular tarafından olumsuz karşılandı. Bu talebe sıcak bakmayan lejyonerler, yönetimi kibarca geri çevirirken, yerliler de fedanın tek taraflı olmayacağını belirtti. Türk futbolcular da indirim sadece yerlilere değil tüm takıma yapılması yönünde görüş belirtti. Futbolculara yıllık olarak yaklaşık 50 milyon avro garanti para ödeyen yönetimin amacı 3 Temmuz sürecinde uygulanan maaş tavanı düzenini yeniden hayata geçirmek.
Yeniden tavan belirlenecek
Sarı-lacivertlilerin 2012’de kadrosuna kattığı Dirk Kuyt’ın sözleşme şartlarından birisi de takımda en yüksek maaşı alan oyuncu olmaktı. Hollandalının 2 milyon 850 bin avroluk ücretinin üzerine kimsenin çıkmasına izin verilmedi. Bu uygulama hem takım içindeki dengeler hem de ekonomik anlamda çok başarı bulunmuştu. Ancak sonrasında kantarın topuzu yine kaçtı. Hem maliyetler yükseldi hem de futbolcular birbirlerinin maaşlarını konuşmaya başladı. 4.9 milyon avro garanti para alan RvP’nin performansının tartışılması, sözleşme yenileyecek Hasan Ali’nin Kjaer ve Sktrel’le aynı maaşı istemesi bunun en net örnekleri oldu. Yönetim ilk etapta oyunculardan istediği cevabı alamadı ama konu rafa kaldırılmış da değil!

..VE MATHİEU VALBUENA 
Bugün İstanbul’da

Fenerbahçe’nin prensip anlaşması sağladığı Lyon’un Fransız yıldızı Mathieu Valbuena bugün İstanbul’a geliyor. Öğleden sonra İstanbul’da olması beklenen 32 yaşındaki Fransız yöneticilerle bir araya gelip sözleşmesindeki detayları netleştirecek. Valbuena, ertesi gün ise tatile çıkmak üzere ülkesine dönecek. Valbuena’nın geçen hafta gerçekleşmesi beklenen İstanbul ziyareti babaannesinin ölümü sebebiyle rötar yapmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...