Terim Arda krizinin sebebini açıkladı

Düzenleyen:
Terim Arda krizinin sebebini açıkladı

SPOR Haberleri

“Kim bu süreçte en çok bağırıp eleştirdiyse, bu işlerin sorumlusu onlardır. Kimin menfaati varsa, işin mühendisleri onlardır”

» ANTRENMANLARA GEÇ ÇIKTI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim dünkü maç sonrası Arda Turan kriziyle ilgili beklendiği gibi önemli bir basın toplantısı yaptı. “Fransa’da (EURO 2016) bir takım şeyler yaşandı. Bu sadece prim olayı değildi” vurgusu yapan Terim, “Antrenmanlara geç çıkıldı. Fotoğraflara girilmedi, bir sürü şey oldu” diyerek Arda Turan’ı suçladı. Uzun konuşmasının birçok yerinde futbolcunun disiplinsizliğine göndermeler yapan Fatih Hoca, “Evet ben (Arda için) egolarını bırakarak Milli Takım’a gelecek dedim. Zaten her futbolcu böyle olmak zorunda. Buna alınmış. Alınacak bir şey yok. Gelip odama bunu ifade edebilirdi” açıklaması yaptı.  

» Gönül kırıklığı yaşıyorum

Terim şöyle devam etti: Yıldırım Demirören ve ben Burak’a prim vermeyelim mi dedik? Böyle şey olur mu? Ayrıca prim yüzdelerini ben hazırlamadım. Orada (EURO 2016) birçok şey yaşandı. Evet Arda Burak’ın primi için benimle konuştu. Kendisi için prim konuşması yapmadı. Burak’ın hakkını savunurken sesini fazla yükseltti! Ben de sesini fazla yükseltme dedim. Fransa’dan döndükten sonra bazı oyuncuları kadroya almadım. Sonra bütün ülke bir şans daha verelim noktasına geldi. Ben de o şansı verdim. Ama insan çok sevdiği, değer verdiği insanların hatasından kırılır. Ben de gönül kırıklığı yaşıyorum ve bunu aleni şekilde ifade ediyorum. “Kim bu süreçte en çok bağırıp eleştirdiyse, bu işlerin sorumlusu onlardır. Kimin menfaati varsa, işin mühendisleri onlardır”

» Bu yaptığı kırmızı kart

Terim, “Volkan Demirel’e veya başka oyuncuya (Arda gibi) bir şans daha verir misiniz” sorusuna, “Milli Takım herkese açık. İzler bakarım. Biz bakalım şöyle bir yazı geçirelim. Müsaade edilsin bir tatil yapalım. Uygulamaları zaten göreceksiniz bundan sonra. Alırım veya almam dersem, manşet çıkartacaksınız” karşılığını verirken, “Bilal Meşe olayına ben uçakta şahit olmadım. Arada oldukça mesafe vardı. İndikten sonra bana anlatıldı. Olay yerinde olsaydım O’nu (Arda’yı) ilk uçakla geri gönderirdim. Bu yaptığı kırmızı kart” sözlerini kullandı.

İşte olay ânı
“Ben 1. sırada oturuyordum. Olay 12’de oluyor. Hepiniz (basın) eşyalarını koyduğunuz gibi geçmek mümkün değil. Yardımcılara ne oldu diye sordum. “Bilal Meşe’yle gerginlik oldu. Şimdi problem yok” dediler. Baktım oyuncu gülerek yanımdan geçti. Demek önemli bir şey yok diye düşündüm...” 

650 bin avro doğru!
Fatih Terim İzlanda maçı sonrası, 150 bin olan primlerin önce 500 bine sonra oyuncuların ısrarıyla 650 bin avro’ya çıktığı sorusuna “Evet doğru” cevabını verdi.

TERİM’den MAÇ değerlendirmesi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova maçında alınan sonuçtan memnun olduğunu söyledi. Terim, “Her şey, her zaman bizim elimizde. Kazanıyorsanız sıkıntı yok. Mümkünse lider gitmeliyiz. Olamıyorsa ikinci gitmeliyiz. İzlanda’nın Hırvatistan’ı yenmesi bizi lidere daha da yaklaştırdı. Ukrayna veya İzlanda’dan birini yenersek gideriz. Şimdi bize liderlik şansı doğdu. Bugün çok neşeliyim” dedi. Terim, “Lig bitmiş, kimi sakat, kiminin transferi var kafası başka yerde. Bu maç kolay değildi. Eylül ayındaki Ukrayna ve içeride Hırvatistan maçları çok şeyi belli edecek” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...