Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yenerek öne geçti

Düzenleyen:
Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yenerek öne geçti

SPOR Haberleri

Avrupa şampiyonu, siyah-beyazlı takımı farklı mağlup etti ve lig şampiyonluğu için dev bir adım attı

Fenerbahçe, final serisinin ikinci maçında Beşiktaş Sompo Japan’ı 83-74 yendi ve şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Ufuk Sarıca’nın Beşiktaş’ı D. J. Strawberry ve Jan Vesely’nin 7’şer sayıyla oynadığı ilk çeyreği 19-17 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Bogdanovic’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe bu bölümde Sloukas’ın yönlendirdiği hücumlarla etkili olurken Beşiktaş, Earl Clark’ın hücum ribauntlarıyla maça tutundu ve ilk yarı 39-36’lık Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe, Vesely’nin pota altından bulduğu basketle bitime 7 dakika kala farkı 11 sayıya çıkardı: 49-38. Periyodun devamında da temposunu düşürmeyen Obradovic’in öğrencileri son çeyreğe 58-49 önde girdi. 
Bogdanovic yine coştu
Son çeyrekte dış şutlara yönelen ancak düşük bir yüzdede kalan Beşiktaş, savunmada Sloukas ve Bogdanovic’i durdurmayı başaramadı ve Fenerbahçe karşılaşmadan 83-74’lük galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe’de Sırp oyuncu Bogdanovic 19 sayı, 7 asistle takımının hücum yükünü sırtlarken, Beşiktaş’ta Vladimir Stimac’ın 15 sayı, 11 ribauntluk performansı takımının Ülker Sports Arena’dan galibiyetle ayrılması için yeterli olmadı. Sezonu THY Euroleague’de şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe böylece dört galibiyete ulaşan takımın Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin şampiyonu olacağı seride 2-0 öne geçti. Serinin üçüncü maçı 14 Haziran Salı günü Beşiktaş’ın evinde oynanacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...