Mobius da Mavi Jeans hissesi aldı

Düzenleyen:
Mobius da Mavi Jeans hissesi aldı

Ekonomi Haberleri

Mavi Jeans arzında 27,3 milyon hisse satıldı, alıcılar arasında Mobius da yer aldı.

Mavi Jeans'in halka arzında 27,3 milyon hisse satılırken birim fiyat 43 TL olarak belirlendi. Böylelikle halka arzda satış belirlenen 43,00 TL-51,60 TL fiyat aralığının alt sınırından gerçekleşmiş oldu.

İş Yatırım tarafından yapılan açıklamaya göre alıcılar arasında Singapur devlet yatırım fonu Temasek, ünlü yatırımcı Mark Mobius'un yönetici olduğu Templeton ve Abu Dhabi Yatırım Kurumu Adia da yer aldı. 

Temasek ve Templeton halka arzda yüzde 10,11'lik hisse satın aldı. 

Bununla birlikte Universities Superannuation Scheme Ltd, Carrhae Capital LLP, Charlamagne Capital Ltd, Neuberger Berman Inv Advisers yüzde 5'ten fazla hisse alan yatırımcılar olarak öne çıktı. 

YABANCILAR DAHA ÇOK İLGİ GÖSTERDİ

İş Yatırım'ın 8-9 Haziran'daki halka arz sonuçlarına ilişkin duyurusuna göre toplam dağıtılan paylar arasında yurt dışındaki kurumsal yatırımcıların payı yüzde 73,9 olarak gerçekleşti. Yurt içi kurumsal yatırımcıların payı yüzde 18,9 olurken, yerli bireysel yatırımcılar ise yüzde 7,2'lik paya sahip oldu. 

Sonuçlara göre 51 yabancı kurumsal yatırımcı Mavi Jeans hissesi alırken, hisse alan yurt içi kurumsal yatırımcı sayısı 103, yerli bireysel yatırımcı sayısı ise 2 bin 602 oldu. 

YÜZDE 30 TEMETTÜ SÖZÜ VERİLMİŞTİ

CEO Cüneyt Yavuz geçen hafta yaptığı açıklamalarda Londra ve ABD merkezli yatırımcılardan halka arza yoğun ilgi olduğunu belirtmişti.

Yavuz açıklamalarında yatırımcılara yüzde 30 temettü sözü verdiklerini de duyurmuştu. 

Mavi Jeans'in hisseleri 15 Haziran'da Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...