Teşvikle seralar kurulacak ısınma jeotermalden olacak

- Güncelleme:
Teşvikle seralar kurulacak ısınma jeotermalden olacak

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de jeotermal kaynakların bulunduğu bütün şehirlere, organize sera bölgesi kurma kararı aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'de jeotermal kaynakların bulunduğu bütün şehirlere, organize sera bölgesi kurma kararı aldı. Bu kapsamda pilot bölge seçilen Denizli, Afyon ve Kütahya gibi illere tarıma dayalı sanayi siteleri kurulacak. Jeotermal kaynaklardan çıkan sıcak sularla, seralar ısıtılacak. Bu bölgeler, tarıma dayalı sanayi sitesi kapsamına girerek, teşviklerle desteklenecek. Bakanlığın, 2013-2017 dönemiyle ilgili Stratejik Planı'na göre, Türkiye'de termal suların bulunduğu bütün bölgelerde seralar kurulacak. Kurulacak sera bölgelerine borularla jeotermal sıcak sular çekilecek. Böylece, seraların ısıtması oldukça düşük bütçeyle problemsiz olarak sağlanmış olacak. Bu sular, seraları ısıttıktan sonra tekrar yeraltına reenjekte edilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...