2 yılda 3 çeyrek altından biri eridi

- Güncelleme:
2 yılda 3 çeyrek altından biri eridi

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte son iki yıl içerisinde vatandaşın elindeki 3 çeyrek altından biri erimiş oldu.

Altın son dönemde yaşadığı büyük değer kayıplarıyla yatırımcısını en çok üzen yatırım aracı haline geldi. 2011 yılının ağustos ayında bin 813,5 dolarla zirveye çıkan altının ons fiyatı bin 283 dolarlara kadar gerileyince 3 çeyrek altından biri erimiş oldu. Uluslararası Altın Konseyinin verilerine göre 2008 yılından itibaren yükselme başlayan altın fiyatları, 2009 yılının ekim ayından bin doları aştı. 2010 yılının sonunda bin 400 doların üzerine çıkan altın fiyatları, 2011 yılının ağustos ayında bin 800 dolarlarla zirveyi gördü. Fiyatlar, 1 ay sonra ise yaklaşık 200 dolar düşerek yeniden bin 600 dolar bandına indi. Ardından bu yılın nisan ayında bin 400 dolar bandına gerileyerek 2011 yılının ocak ayındaki seviyesini gördü. ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke'nin parasal genişlemenin 2014 yılında sonlanabileceğine yönelik açıklamasının ardından küresel piyasalardaki negatif seyir, altın fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Altının ons fiyatı bin 280 dolar seviyelerine kadar düştü. Altın fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte son iki yıl içerisinde vatandaşın elindeki 3 çeyrek altından biri erimiş oldu. nbsp;AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...