Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Benzerlik yüzünden boşuna 17 yıl hapis yattı

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
Benzerlik yüzünden boşuna 17 yıl hapis yattı

DÜNYA Haberleri  / BBC Türkçe

ABD'nin Kansas eyaletinde gerçekleşen bir silahlı soygun suçu için 19 yıl hapse mahkum edilen Richard Anthony Jones, kendisine kopyası kadar benzeyen şüpheli adam bulunduğunda bırakıldı.

Sadece görgü tanıklarının ifadeleriyle teşhis edilerek yakalanan Richard Anthony Jones, yeterli kanıt bulunamadığı için 17 yıl sonra salıverildi.

1999'da Kansas'ta bir parkta oturan insanların soyguna uğraması sonrası yakalanarak suçlu bulunan Jones, "Bütün temyiz başvurularım reddedildi. Zor bir yolculuktu" diye açıkladı.

Bir gün Jones'un yanındaki mahkumlar, Ricky olarak bilinen bir adama ne kadar benzediğinden bahsettiler. Üstelik ilk isimleri de aynıydı.

Ricky'nin fotoğrafını gösterdiklerinde ise, bütün taşlar yerine oturdu.

John 2015'te yanlışlıkla cezalandırılan mahkumlara destek veren Midwest Innocence Project adlı inisiyatife Ricky adlı bir adamdan bahsettiğinde, buradaki araştırmacı avukatlar devreye girdi.

Avukatları Jones'ın olay gerçekleştiğinde kız arkadaşı ve onun ailesiyle olduğunu beyan etti.

Yalnızca Ricky adıyla bilinen benzeri için, henüz bir dava açılmadı. Jones'ın yeniden yargılandığı duruşmada ifade veren Ricky adındaki adam, suçu işlediğini de kabul etmedi.

Polisin 17 yıl önce kimlik belirleme prosedürlerinde ciddi hatalara düştüğü eleştirisi yapıldı. Özgürlüğüne kavuşan Jones ise, tekrar çocukları ve ailesiyle birlikte olmaktan mutlu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...