Gasp edilen 94 yaşındaki satıcı için duygulandıran kampanya

Düzenleyen:
Gasp edilen 94 yaşındaki satıcı için duygulandıran kampanya

DÜNYA Haberleri

Endonezya'da hırsızların darp edip soyduğu 94 yaşındaki muz satıcısının ağlarken çekilen görüntüleri internette paylaşılınca, destek için bağış kampanyası başlatıldı.

Muz satıcısı Suratman, bir şoförün tezgâhına yaklaştığını ve meyvelerini satması için araca binmesini istediğini söyledi.
Aracın içindeki iki kişi Suratman'dan ceplerini boşaltmasını istedi ve yaşlı adamı araçtan atıp uzaklaştı.Suratman, hırsızların yaklaşık 80 dolar çaldığını söyledi.
O sırada olayın yaşandığı yerden geçen Tommy Reza, yaşlı adamın ağlarken görüntülerini çekip internette paylaşınca Suratman'a destek ve bağış çağrıları yapıldı.
Paylaşılan videoda Suratman, hırsızların çaldığı parayla Ramazan Bayramı'nda kendisine yeni mobilyalar almayı planladığını söylüyordu.

Olay, Sumatra adasının Jambi vilayetinde yaşandı. BBC'ye konuşan Tommy Reza, "Tesadüfen oradan geçiyordum, bir adam 'Yardım edin' diye bağırıyordu" dedi.
Reza, Suratman'ın yaşadıklarını Facebook sayfasından paylaşınca arkadaşları yardım etmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine Reza, Suratman'a, çalınan parasının iade edilmesi için bağış kampanyası başlatmaya karar verdi.

Videonun paylaşımından sonra Suratman için 2960 dolar toplandı.
Bölge valisi de Suratman'a 400 dolar bağışta bulunup stoktaki muzlarının hepsini de satın aldı.
Daha sonra topladığı parayı Suratman'ın ailesine verirken çekilen fotoğraflarını paylaşan Reza, "Çok memnun oldu, dualar ediyordu. Ben ona sadece aracı olduğumu söyledim. Endonezyalılar muhteşem. Birbirilerine duydukları şefkatten çok duygulandım" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...