Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son Dakika! Ege'de 6,2 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir'de de hissedildi (Son depremler)

Düzenleyen:
Son Dakika! Ege'de 6,2 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir'de de hissedildi (Son depremler)

GÜNDEM Haberleri

İstanbul ve İzmir'de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Midilli Adası ile İzmir'in Karaburun ilçesi açıkları olduğu ifade edildi. Depremin büyüklüğünü Kandilli 6,3, AFAD ise 6,2 olarak duyurdu. Deprem, İstanbul, İzmir ve Çanakkale ve Yunanistan'da gibi gibi pek çok bölgede paniğe sebep oldu. Şu ana kadar en büyüğü 4,9 olan 20 artçı sarsıntı yaşandı.Yakınlarını arayanlar telefon hatları kilitledi.

İstanbul'da da hissedilen şiddetli deprem oldu. Ege Denizi açıklarında öğle saatlerinde meydana gelen deprem, İstanbul, İzmir ve Çanakkale'de de hissedildi. Depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6,3, AFAD ise depremin 6,2 olarak duyurdu. Depremin merkez üssünün Midilli Adası ile İzmir'in Karaburun ilçesi açıkları olduğu ifade edildi. 

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

AFAD verilerine göre saat 15.35'te 4.9, 15.47'de ise 4.5 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. Şu ana kadar en büyüğü 4,9 olan 20 artçı sarsıntı yaşandı.

An be an arçılar şöyle kaydedildi: 16.14    2.7, 16.00  3.3,  15.52  2.9, 15.50  2.8, 15.49  3, 15.47  4.5, 15.45  2.7, 15.45     2.8, 15.41  3.5, 15.40  2.9, 15.38  3.3, 15.35  4.9, 15.32  4, 15.31  4.9, 15.28 6.2...

Uzmanlar artçıların süreceğini belirtirken, başta İzmir olmak üzere Ege kıyısındaki merkezlerde birçok kişi ev ve işylerine girmedi.

Son Dakika! Ege'de 6,2 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir'de de hissedildi (Son depremler)

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi, büyük panik yaşandı. Telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı. 

Son Dakika! Ege'de 6,2 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir'de de hissedildi (Son depremler)

HALK PANİKLE KENDİNİ SOKAĞA ATTI

Marmara ve Ege'de hissedilen İzmir, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve Tekirdağ gibi pek çok ilde paniğe neden oldu.

Sarsıntı nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı. Birçok İzmirli, sosyal medya hesaplarında 'Beşik gibi sallandık' yazdı. Depremin çok uzun sürdüğünü ifade edenler evlerine girmekten korkuyor

Son Dakika! Ege'de 6,2 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve İzmir'de de hissedildi (Son depremler)

Saat 15.28'de meydana gelen depremin 6,96 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremin ardından Kandilli Rasahtanesi'nin internet sitesine ulaşılamadı.

İZMİR'İN 84 KİLOMETRE KUZEYBATISI

Reuters'ın haberine göre, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) depremin şiddetinin 6.3 olduğunu açıklarken, merkezinin İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısında olduğunu duyurdu.

AVRUPA'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Depremin büyüklüğüyle ilgili Avrupa'dan da açıklama geldi. Türkiye'nin batısındaki depremin 6 büyüklüğünde olduğunu duyuruldu, depremin merkez üssü İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının büyüklüğünü 6 olarak verdi. EMSC verilerine göre depremin merkez üssü İzmir'in 84 kilometre kuzeybatısı.

Yunanistan ise Midilli ve Samos adalarının yakınında gerçekleşen sarsıntının şiddetli şekilde hissedildiğini açıkladı.

ABD: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.3
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu.

İZMİR VALİSİNDEN İLK AÇIKLAMA

İzmir Valisi Erol Ayyıldız yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine intikal eden olumsuz bir durumun, can ve mal kaybının olmadığını belirtti.  İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Metin Saroğlu da depremle ilgili merkeze ulaşan can kaybı, yaralanma ya da maddi hasar bilgisinin bulunmadığını, tüm ekiplerin Karaburun, Mordoğan ve kıyı yerleşimlerde incelemelerini sürdürdüğünü kaydetti.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU: 'TEYAKKUZ HALİNDEYİZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu da canlı yayınına bağlanarak deprem ile ilgili bilgiler verdi.

Kocaoğlu, "İzmir’de bize ulaşan bir problem görünmüyor ama baya şiddetli bir depremdi. Belediyede çalışıyordum, arkadaşlar dışarı çıktılar. Teyakkuz halindeyiz, bir yerde birşey olursa tüm hemşehrilerimizin yardımına koşacağız. Bekliyoruz, görevimizi yapmaya hazırız. Karaburun üs olarak görünüyor, oraya da ulaştık. Bir kayanın kayması söz konusu. Bir can veya mal kaybı görünmüyor şu anda" şeklinde konuştu.

KARABURUN KAYMAKAMI: 'CAN VE MAL KAYBI YOK'

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi. 

NEDEN ÇOK ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ?

Prof. Dr. Şerif Barış: (Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı): İkişer üçer yıl arayla 6 büyüklüğündeki depremlerin olması normal. Bulunduğumuz coğrafya bu sık depremleri yaşamaya alışmamız gerekiyor. Muhtemelen biraz derin bir deprem olduğu için gerek İstanbul'dan gerekse Atina'dan erişildi. Bu depremin artçıları bir yıl sürer. 5 - 5,3'e kadar artçı deprem olabilir. Tsunami korkusunun olmaması gerekir. Ege Bölgesi’nde kırıklı çıkıklı faylı bölgeler var. Civardaki fayları etkileyebilir, onlar da büyük değil. Başka bir büyük deprem beklentisi içerisine girilmemesi lazım.Hasarlı binalara eşya alınmak için girilmemesi, birkaç saat dışarda beklenmesi, uzmanların görüşlerinin alınması gerekiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...