Servet Tazegül, 'Kendime çok kızgınım'

Servet Tazegül, 'Kendime çok kızgınım'

SPOR Haberleri

Sürpriz bir şekilde İspanyol rakibine yenilen Servet Tazegül, 'Kendi ülkemde şampiyon olmak isterdim. Çok üzgünüm ancak bunu en kısa sürede telafi edeceğim' dedi.

Servet Tazegül, Türkiye'nin sevgilisi… Genç yaşta dünya sporunun zirvesine çıkmış, her türlü başarıyı yaşamış bir sporcu. Okyanusları geçip Akdeniz'de boğulma tehlikesi geçiren Servet'imizin sürpriz yenilgisi herkesi üzdü. Kendisi de çok üzülmüştü bu yenilgiye. Olimpiyat Şampiyonu sporcumuzla sürpriz yenilgi sonrası konuştuk. Genç sporcumuz, "Akdeniz Oyunları'na 9 hafta kala antrenmanda sağ diz bağlarım zedelendi. Çok fazla hazırlık yapamadım. İki ay gibi bir sürede Mersin'e geldim. Beynim yap diyor ama vücut komutları yerine getiremiyordu. Kondisyon eksiğim vardı. Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Oyunları'nda şampiyon olmuş bir sporcuyum. Dolayısı ile Akdeniz Oyunları'nda kesin şampiyon olmam gerekiyordu. Tamamıyla benim hatam. Kendime çok kızgınım. 17 Temmuz'da Meksika'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda mutlaka telafi edeceğim. Türkiye'ye kendimi Meksika'da affettireceğim. Hem benim açımdan hem de Türkiye açısından beklenmeyen bir sonuçtu" dedi.
ALLAH NASİP ETMEDİ
Servet, hakem hatalarına da değindi. "Vurmadığım bir tekme ile şampiyon olmak istemem. Ben böyle bir sporcu değilim" diyen olimpiyat şampiyonu, "İspanyol sporcu, hocasına 3 defa itiraz kartını göster uyarısında bulundu. Sporcuların böyle kart isteme hakkı yok. Yani İspanyol sporcunun puanının silinmesi gerekiyordu. Hakemler maçı iyi yönetemedi" diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve eşinin, kendi babası ve ablalarının arayıp 'Canın sağ olsun' dediklerini vurgulayan Servet, sözlerini şöyle tamamladı: Beni teselli ettiler. İBB Başkanı Turgut Babuşçu'ya da çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun bana büyük destek verdi. Gerçekten çok üzgünüm. Yapmamam gereken hataları yaptım. İspanyol sporcu doğrudan bana konsantre olmuş. Hedefim Türkiye'de şampiyonluktu ancak olmadı. Kısmet değilmiş. Allah nasip etmedi demek ki. Dünyanın her tarafında Türk bayrağını göndere çektirdik, kendi ülkemde bunu yapamadığım için gerçekten ama gerçekten çok üzgünüm. Beni destekleyen herkesten Allah razı olsun. Onlardan içtenlikle özür diliyorum."
Günün programı
FUTBOL
21.45 Türkiye-Tunus (Yarı final maçı – Tevfik Sırrı Gür Stadı)
BASKETBOL
19.30 Türkiye-Sırbistan (Erkekler final maçı – Servet Tazegül Salonu)
VOLEYBOL
16.30 Türkiye-Fransa (Erkekler grup maçı – Toroslar Spor Salonu)
BOKS nbsp;
Tarsus Spor Salonu'nda yarı final müsabakaları yapılacak.
GÜREŞ nbsp;
Yenişehir Fuar Alanı C Holü'nde erkekler serbestte 55, 66, 84 ve 120 kiloda madalya kazananlar belli olacak.
HALTER nbsp;
Erdemli Spor Salonu'ndaki halter müsabakalarında erkeklerde 94 kilo, kadınlarda ise 75 ve artı 75 kiloda madalya mücadelesi yapılacak. nbsp;
UYUYAMADIM
Yenilginin sebeplerini arkadaşımız Turgay Sakarya'ya anlatan Servet Tazegül, "İnanın o gece gözüme uyku girmedi. Kendime kızgınlığım geçmedi. Maçta her zaman inisiyatif bende olmalıydı ve rakip bana uymaya çalışmalıydı. Ben tirsini yaptım, onun tarzına göre taktik geliştirmeye çalıştım; bu da yanlıştı" dedi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...