Yaralı polise hastanede suikast

Yaralı polise hastanede suikast

DÜNYA Haberleri

Almanya'da Neo Nazi NSU militanlarının, 2007'deki polis cinayetinde yaralanan bir ajanı hastanede sorgulayıp öldürmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU davası sürerken terör örgütü ile ilgili şok gelişmeler ortaya çıkıyor. NSU'nun 2007'de öldürdüğü Alman polisi olayında saldırı esnasında bölgede bir Anayasayı Koruma Dairesi Teşkilatı'na (BFV) bağlı 'Krokus' kod adlı bir ajanın da bulunduğu ortaya çıktı. Alman medyasındaki haberlere göre o dönem örgütü izlemekle görevli iki ajanın bu iddiaları NSU'yu Araştıran Federal Meclis Komisyonu'nun da ilgisini çekti. Komisyon bu iddiaları dinlemek ve not etmek için iki kıdemli ajanı dinleyecek. İddianın sahibi olan kıdemli ajanın anlatımlarına göre 2007'deki olayda Nazi örgütlerini takip etmekle görevli Petra K. isimli 'Krokus' kod adlı ajanın bugüne kadar ortaya çıkmayan bir raporunu açıkladı. Krokus raporunda takip ettiği Nazilerin yaralanan ikinci polisi hastaneye kadar takip ettiğini kayıt altına aldı. Hastaneye giren Nazilerin yaralı polisi soruşturdukları ve öldürme planları yaptıkları da ajanın raporları arasında yer aldı. Ajan Krokus'un raporuna göre saldırı olayında bilinenden fazla NSU militanı yer almıştı.
Ajan Krokus kayboldu
Kıdemli BFV ajanının olayın sonrası ile ilgili açıklamalarına göre ajan 'Krokus' hakkında BFV de bile herhangi bir bilgi yok. Komisyon'un bugün dinleyeceği BFV ajanının vereceği bilgiler nbsp; davanın seyrini bile değiştirebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...