Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Peru Devlet Başkanı'ndan Venezuela çağrısı

Peru Devlet Başkanı'ndan Venezuela çağrısı

DÜNYA Haberleri

Peru Devlet Başkanı Kuczynski, Venezuela'nın bir kan denizine dönüşmemesi için uluslararası toplumun harekete geçmesini istedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de resmi ziyaret için bulunan Pablo Kuczynski, katıldığı bir forumda Venezuela ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtladı.

Venezuela'da demokrasi olmadığını kaydeden Kuczynski, "Bir seçim oldu ama şu anda halkın çoğunluğu kendini temsil edilmiş olarak hissetmiyor. Bunu nasıl çözebiliriz? Bir arabuluculuk düşünülebilir ama bu demokrasiyi korumak için olmalı." dedi.

"VENEZUELA, KAN GÖLÜNE DÖNÜŞEBİLİR"
Venezuela'da diyalog ve uzlaşıyı güçlendirmeye yarayacak arabulucu bir uluslararası komisyon kurulması önerisini Madrid'de bir kez daha yineleyen Kuczynski, "Akdeniz'deki sığınmacılar krizi gibi insanlar Venezeula'dan kaçıyor. Eğer harekete geçilmezse burası da bir kan denize dönüşebilir. Kolombiya'ya kaçan çok sayıda insan var. Venezuela'ya insani yardımı ulaştırmak, yaşanan dramı önlemek ve çözüm bulmak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Venezuela'da ekonomik kriz, cezaevindeki siyasi tutuklular, yüksek enflasyon, gıda kıtlığı, artan suç oranları gibi sosyal ve siyasi sebeplerden dolayı hükümet karşıtı gösteriler 1 Nisan'dan bu yana aralıksız sürüyor. Çıkan olaylarda şimdiye kadar 65'ten fazla kişi hayatını kaybetti, bini aşkın kişi yaralandı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...