Dijital gazete bayisi geliyor

Düzenleyen:
Dijital gazete bayisi geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Turkcell, “Dergilik” uygulamasında olduğu gibi günlük gazete ve kitapları da dijital bayi üzerinden satışa sunmaya hazırlanıyor

Dijitalleşen müşteriler şirketleri hızlı bir dönüşüme zorluyor. Bu süreçten kaçınılmaz olarak gazetecilik mesleği de etkileniyor. Öyleki dönüşümü zamanında yapamayan yayınlar ya kepenk kapatıyor ya da yayınlarını internette taşıyor. Şirketlerin dijital dünyaya ayak uydurmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Turkcell de ‘Dergilik’ uygulamasında olduğu gibi basılı gazete ve kitapları dijital ortamda okuyucu ile buluşturacak. Halihazırda bünyesindeki 300’den fazla popüler yayını okuyucularla buluşturan Dergilik’te dekorasyondan teknolojiye, mizahtan aile ve çocuğa, iş dünyasından moda ve eğlenceye pek çok kategoride yayın yer alıyor. Platformda 2017’nin ilk beş ayında 5 milyondan fazla adet dergi okundu. Sadece mayıs ayında okunan dergi sayısı 1,9 milyona ulaştı. Kullanıcılar çevrimdışıyken de okuma ve otomatik indirme özellikleri sunan Dergilik’te aylık ortalama 24 dakika geçiriyor. Dergilik uygulamasının bir yandan dergilerin tirajını yukarı taşırken diğer yandan dijital içerik sektörünün de gelişmesine katkı sağladığını belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “300’den fazla yayının istediğiniz an cebinizden ya da tabletinizden ulaşılabilir olmasına imkân veren Dergilik, Türkiye’de okuma alışkanlığına olumlu katkı sağlıyor. Uygulama ile dergi okuma tirajları ciddi oranda arttı. Mesela 6-7 bin tirajı olan bir derginin aylık tirajı uygulamamıza dahil olmasıyla birlikte 30 bine yükseldi” dedi. Uygulamanın sadece Dergilik’le sınırlı kalmayacağını ifade eden Terzioğlu, “Gazete ve kitapları da dijital ortama aktarmak istiyoruz. Şu an gelir modeli üzerinde çalışıyoruz. Bu şekilde kullanıcılar telefon ve tabletlerinden rahatlıkla gazete ve kitap okuyacak. Bu günlük gazetelerin tirajlarına da katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 

 

Gazetecilerden Dergilik’e büyük ödül

Turkcell’in dijital dergi platformu “Dergilik” Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 71.si düzenlenen “Gazetecilik Başarı Ödülleri”nde okuma alışkanlığına yaptığı katkı dolayısıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Dijital yayıncılığın yeni yeni filizlendiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu “Dergilik olarak bu alana öncülük etmiş olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gibi çok köklü ve itibarlı bir kuruluşun başarımızı görüp ödüllendirmesi bizim için ayrıca mutluluk ve gurur kaynağı oldu” dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...