72 saatte ev satıyor

Düzenleyen:
72 saatte ev satıyor

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul satışlarına dijital ortamda aracılık eden Evtiko, İstanbul’dan sonra Barcelona’ya açılacak. 3 günde ev satışı vadeden sistemin hedefi, İstanbul’da yüzde 1 pazar payına ulaşmak

Önder Çelik İSTANBUL
Türkiye gayrimenkul sektöründe teknoloji altyapısını kullanarak yeni nesil alım–satım çözümleri üretmeyi amaçlayan Evtiko, İstanbul’dan sonra Avrupa’ya açılacak. Gayrimenkul satışlarına aracılık eden bir platform olarak Eylül 2016’da girişimci Sina Afra tarafından kurulan şirket, mülk sahiplerinin evlerini birkaç adımda, 72 saatten başlayan çok kısa bir süre içerisinde satabilmesine olanak tanıyor. Ev satma deneyimini tümüyle değiştireceklerini belirten Evtiko Kurucusu ve CEO’su Sina Afra “Satmak istediği evin bilgilerini www.evtiko.com’a giren ev sahipleri, girdikleri bilgiler doğrultusunda evlerinin satış fiyatı hakkında bizden bir teklif alabiliyorlar. Eğer kabul ederlerse, üç gün içinde satış işlemini tamamlıyoruz” dedi. Uyguladıkları modelin Türkiye’de bir benzerinin olmadığını kaydeden Afra, Amerika’da 2014’te kurulan Opendoor.com ile benzer bir sistem uyguladıklarını söyledi.
GÜNDE 50 TALEP GELİYOR
Şu an günde 40-50 gayrimenkulün satış talebinin kendilerine ulaştığını anlatan Sina Afra, uzun vadede hedeflerinin İstanbul’da bir yılda satılan evlerin yüzde 1’inin Evtiko üzerinden satılmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Afra, İstanbul’dan sonra Avrupa’ya da açılma hedeflerinin olduğunu belirterek “Amacımız sürdürülebilir, Türkiye’den yurt dışına açılmış bir yapı oluşturmak. Sırada Barcelona var” şeklinde konuştu.
bSina Afra, sistemin tüketiciye faydasını ise şu sözlerle anlattı: “Evini satmak isteyenlerin teklif almak için akıllarına gelecek ilk adres olmayı hedefliyoruz. Bunun için sektöre teknolojik dönüşümle birlikte hızlı ve güvenli bir çözüm sunuyoruz. Emlak sektöründeki diğer bileşenlerle de iş birliğine giderek, emlak şirketleri, emlak ofisleri, ilan siteleriyle anlaşmalar yaparak sektörün ihtiyaç duyduğu hareketliliği ve hızı kazanmasına destek olmayı hedefliyoruz. Böylece sektörde son zamanlarda görülen tıkanıklığı çözerek ekonomiye hareket getireceğimize inanıyoruz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...