İstanbul’a dünyanın en büyük hastanesi

Düzenleyen:
İstanbul’a dünyanın en büyük hastanesi

SAĞLIK Haberleri

Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci dönemi kapsamında İstanbul’da yapılacak sağlık yatırımlarını ve düzenlemelerini değerlendiren Bakan Akdağ, İstanbullulara Sancaktepe’de yapılacak olan şehir hastanesinin “dünyanın en büyük hastanesi” olacağının da müjdesini verdi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ikinci dönemi kapsamında İstanbul’da yapılacak sağlık yatırımlarını ve düzenlemelerini değerlendiren Bakan Akdağ, İstanbullulara Sancaktepe’de yapılacak olan şehir hastanesinin “dünyanın en büyük hastanesi” olacağının da müjdesini verdi. İstanbul Samandıra’daki silahlı kuvvetlere ait arazinin tahsisini uzun uğraşılardan sonra Sağlık Bakanlığı’nın aldığını söyleyen Akdağ “Buraya 4.200 yataklı içinde 10 hastane bulunan hastane külliyesi yapacağız. İddialı konuşmayı sevmem ama içine ambulans uçakların ineceği büyüklükteki bu hastane külliyesi dünyanın en büyüğü olacak. Bu yıl içinde fizibilite çalışmalarını yapacağımız hastane projesini en geç 2023’te tamamlamış olacağız” dedi.
Başlayan ve devam eden yatırımlarla 2020’yekadar İstanbul’a 4 bin yeni nitelikli hastane yatağının kazandırılacağını söyleyen Bakan Akdağ “İstanbul toplamda 9290 nitelikli yatağımız olacak. Şu anda 10 bin kişiye 13 yatak düşerken bu sayı 10 bin kişiye 17’ye yükselecek” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...