Taliban militanları CIA üssüne saldırdı

/ Kaynak: AA
Taliban militanları CIA üssüne saldırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın başkenti Kabil'de başkanlık sarayı yakınlarında Afgan güvenlik güçleri ile Taliban militanları arasında yaşanan çatışmada tüm Taliban militanları öldürüldü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de başkanlık sarayı yakınlarında Afgan güvenlik güçleri ile Taliban militanları arasında yaşanan çatışmada tüm Taliban militanları hayatını kaybettiği açıklandı. Saatlerce süren ve ağır tahribatın olduğu çatışmada yetkililer tüm Taliban militanlarının hayatını kaybettiğini açıklarken, Taliban kanadı ise yaptığı açıklamada olayı üstlendiklerini ifade etti. Yetkililer saldırı sırasında Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin Başkanlık Sarayı'nda yer aldığını kaydederken, saldırıda asıl hedefin Ariana Hotel yakınlarındaki CIA üssü olduğunu belirttiler. Başkent Kabil'de en son saldırı 18 Haziran günü gerçekleşmiş ve intihar bombacısı NATO güçlerinin devir teslim töreninden birkaç saat önce bir Afgan politikacıyı hedef alan saldırıda bulunmuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...