Son dakika! Erdoğan ile Trump görüşecek

Düzenleyen:
Son dakika! Erdoğan ile Trump görüşecek

GÜNDEM Haberleri

Son dakika! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın önümüzdeki günlerde Katar krizini konuşmak görüşeceklerini açıkladı.

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşeceğini açıkladı. Çavuşoğlu, görüşmede Katar krizinin de ele alınacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Donald Trump ile Katar krizi konusunda bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu Körfez ülkeleri geçen hafta Katar ile diplomatik ilişkilerini keserek bu ülkeye yönelik yaptırımlar açıklamıştı.

Erdoğan krizin çözümü için telefon diplomasisi başlatmış, Katar'a yönelik yaptırımları doğru bulmadıklarını ve krizin Ramazan bayramından önce çözülmesi gerektiğini ifade etmişti.

TBMM'de gazetecilerin Türkiye'nin Katar konusunda attığı diplomatik adımlara ilişkin soruları yanıtlarken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Trump ile Katar konusunda bir telefon görüşmesi yapacak" dedi.

Erdoğan geçen hafta Suudi Arabistan, Rusya, Katar ve Kuveyt liderleri ile telefonla görüşmüş; Türkiye'ye gelen İran ve Bahreyn dışişleri bakanları ile de Katar krizini değerlendirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...