İran'dan flaş iddia: Elimizde kesin bilgi var

Düzenleyen:
İran'dan flaş iddia: Elimizde kesin bilgi var

DÜNYA Haberleri

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Ali Caferi, Suudi Arabistan'ın teröristlerden İran'daki saldırıyı yapmalarını istediğini gösteren kesin bilgiler olduğunu söyledi. İran Devrim Muhafızları, saldırıların arkasında Suudi Arabistan ve ABD'nin olduğunu iddia etmiş ve "İntikamımız, bize yapılanın bin mislinden daha ağır olacak" demişti.

İran devrim muhafızları komutanı Caferi, teröristlerin ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’dan destek gördüğünü belirterek, “Elimizde Suudi Arabistan'ın onlara önemli destek sağladığı ve onlardan İran'daki saldırıyı yapmalarını istediğini gösteren kesin bilgi olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Geçen hafta İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine İran vatandaşı olduğu açıklanan kişiler tarafından düzenlenen ve 17 kişinin öldüğü saldırılar, DEAŞ tarafından üstlenilmişti. Saldırı Körfez'de güç mücadelesi içerisinde olan Riyad ve Tahran arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu.

"İNTİKAMIMIZ, BİN MİSLİNDEN DAHA AĞIR OLACAK"

İran Devrim Muhafızları saldırıların arkasında Suudi Arabistan ve ABD'nin olduğunu iddia etmişti. İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, geçen Çarşamba günü Tahran'da yapılan saldırıların intikamını alacaklarını ifade etti.

İran devlet televizyonuna konuşan Selami, "Saldırıların intikamını alacağız, bu nerde ve nasıl olacak bizde saklı. İntikamımız, bize yapılanın bin mislinden daha ağır olacak ve milletimiz bunu görecek." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...