Apple CEO'su Cook otomobil planını açıkladı

Düzenleyen:
Apple CEO'su Cook otomobil planını açıkladı

DÜNYA Haberleri

Apple CEO'su Tim Cook, uzun süredir konuşulan otomobil planını açıkladı. Cook, hali hazırda Apple logolu bir otomobil yerine otonom bir sistem geliştirmeye odaklandıklarını ifade etti.

Bloomberg’e konuşan Apple CEO’su Tim Cook, hâli hazırda Apple logolu bir Otomobil yerine otonom bir sistem geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Cook, bu sistemin farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabileceğinin altını çizdi.

Cook, konu hakkında "Çok önemli bulduğumuz bir teknoloji. Bunu biraz da diğer yapay zeka projelerinin anası olarak görüyoruz. Aslına bakarsanız çalışabileceğiniz en zor yapay zeka projelerinden birisi olabilir" dedi. Otonom yazılımlara ana teknoloji olarak büyük önem verdiklerini vurgulayan Cook, bu sistemin farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabileceğinin de altını çizdi.

Apple 2014’te “Project Titan” kod adıyla başladığı çalışmaların dalgalı bir seyir izlediği de biliniyor. Cupertino merkezli şirket, kısa süre önce sürücüsüz otomobil yazılımını Kaliforniya’daki kamuya açık yollarda test etmek için izin almıştı.

McKinsey & CO'ya göre, 2030 yılına kadar pazarın 6,7 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...