Müslüman katili Budist rahip, TIME'a kapak oldu

Müslüman katili Budist rahip, TIME'a kapak oldu

DÜNYA Haberleri

Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıların baş tahrikçisi Budist rahip Ashin Wirathu, 'Budist terörünün yüzü' başlığıyla Time dergisine kapak oldu.

ABD'de yayın yapan Time dergisi, Myanmarlı İslam karşıtı Budist rahip Ashin Wirathu'yu ''Budist terörün yüzü'' başlığıyla kapak yaptı. Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein ise ''Time'ın yayınının, Myanmar'daki inançlar arası güvene zarar verdiğini'' öne sürerek, ''Budist rahibin barış ve refah için çalıştığını savundu. Devlet Başkanı'nın sitesinde ise ''Time'ın haberinin Budizm'i yanlış tanıttığı'' iddia edildi. Myanmarlı Budistlerin de Time'ın haberine karşı internet üzerinde imza kampanyası başlattığı bildiriliyor. Ashin Wirathu Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanları Myanmar için tehlike olarak görüyor. 45 yaşındaki Budist rahip, 2003 yılında Müslümanlara yönelik saldırıları tahrik ettiği gerekçesiyle hapse atılmış, fakat geçen yıl Devlet Başkanı Tehin Sein tarafından affedilerek serbest bırakılmıştı. Arakanlı Müslümanlara yönelik yalnız geçen yıl meydana gelen saldırılarda 200'den fazla Müslüman hayatını kaybetmişti. Bu senenin mart ayındaki son saldırılarda ise 40'tan fazla Müslüman hayatını kaybetti. Üstelik olaylar sonrasında yüzlerce Müslüman hapse atılırken, saldırıların sorumlusu olan Budistlerden sadece birkaçı ceza aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...