Pakistan Körfez krizinde diplomatik açmaz ile karşı karşıya

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan Körfez krizinde diplomatik açmaz ile karşı karşıya

DÜNYA Haberleri  / AA

Analistler, Körfez krizinin sürmesi ve etki alanının genişlemesi halinde Pakistan'ın tarafsız kalmasının zorlaşacağı görüşünde birleşiyor.

Pakistan'ın, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizde "tarafsızlık" politikası benimsemesi olumlu karşılanırken, krizin uzaması halinde İslamabad yönetiminin diplomatik açmaz ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

Pakistanlı analistler, Körfez krizi derinleşirken, “arabulucu rolüne aday olan” ve “yatıştırıcı açıklamalar yapan” İslamabad yönetiminin mevcut politikasını olumlu buluyor. Bununla birlikte, analistler, nükleer güce sahip tek Müslüman ülke Pakistan’ın, Körfez krizinin sürmesi ve etki alanının genişlemesi halinde, “tarafsız” kalmasının zorlaşacağı görüşünde birleşiyor.

"Pakistan diplomatik açmaz ile karşı karşıya kalabilir"

Pakistan ordusundan emekli general ve savunma analisti Talat Mesut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İslamabad yönetiminin tarafsızlık politikası şu an için en iyi alternatif olarak gözüküyor. Bununla birlikte, Pakistan, Körfez krizinin derinleşmesi halinde tarafsız politika yürütmekte zorlanabilir." dedi.

Pakistanlı savunma analisti Ayşe Sıddıki ise "Mevcut denge politikası kısa vadede tercih edilebilir bir yol. Ancak uzun vadede, Pakistan, Körfez krizinde diplomatik açmaz ile karşı karşıya kalabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...