Bosna Hersek'te kamu yayıncılığı için destek çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bosna Hersek'te kamu yayıncılığı için destek çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Maddi imkansızlıklar nedeniyle kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Bosna Hersek Radyo ve Televizyonunun (BHRT) içinde bulunduğu zor duruma çözüm arayışları sürüyor. Kurumun geleceği ve sorunlarına çözüm önerileri, başkent Saraybosna'da düzenlenen iki günlük konferansta masaya yatırılıyor.

BHRT ve Bosna Hersek Gazeteciler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve Avrupa Yayın Birliği (EBU), Avrupa Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) gibi uluslararası kurumların da desteklediği konferansa hükümet ve meclis temsilcileri ile uzmanlar katıldı.

Konferansın açılışında konuşan BHRT Genel Müdürü Belmin Karamehmedovic, BHRT'nin son dönemde yoğun olarak hissettiği maddi imkansızlıklara işaret ederek, "Bu konferans, Bosna Hersek'in Avrupa'nın kamu yayıncılığı olmayan tek ülkesi haline gelmemesi için hükümetin ilgili makamlarına yapılan son yardım çağrısıdır." dedi.

Bosna Hersek Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı İsmir Jusko da bakanlık olarak BHRT'nin yanında olduklarını belirterek, "Geri dönüşü olmayan bir yoldayız." diye konuştu.

Bakanlığın daha önce aldığı kararlarla yalnızca "yangını söndürdüğünü" söyleyen Jusko, "Mevcut kanunun değiştirilmesi, radyo ve televizyon vergisinin düzenli bir şekilde alınması bu sorunun ortadan kaldırılmasın tek yolu." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...