Uzman ve başöğretmen geliyor

Düzenleyen:
Uzman ve başöğretmen geliyor

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlere yönelik “uzman” ve “başöğretmen” gibi kariyer basamaklarına göre, yeni bir ödül sisteminin öngörüldüğü modelin hayata geçirilmesi için çeşitli alternatifler mercek altına alındı.

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlere yönelik “uzman” ve “başöğretmen” gibi kariyer basamaklarına göre, yeni bir ödül sisteminin öngörüldüğü modelin hayata geçirilmesi için çeşitli alternatifler mercek altına alındı. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, eğitimcilerin performansını değerlendirmek için öğretmen yeterliliği baz alınarak, çoklu veri kaynağından görüş alınacağını belirtti. Aktekin “Bu şekilde eğitimcilerin güçlü ve gelişime ihtiyaç duyulan yönleri ortaya çıkacak. Kariyer basamaklarıyla ilgili farklı alternatifler üzerinde çalışılıyor. Diyelim ki bir öğretmenimiz, uzman veya başöğretmen oldu, bu unvanı ilgili performans kriterlerini koruduğu sürece devam ettirecek. Her yıl, öğretmenlerimizin performansına tekrar bakılacak. Kariyer sisteminin maddi yansımaları, Maliye Bakanlığının bütçe imkanları doğrultusunda belirlenecek” bilgisini paylaştı. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...