Yılmaz: Hormonlu değil ‘reel’ büyüdük

Düzenleyen:
Yılmaz: Hormonlu değil ‘reel’ büyüdük

Ekonomi Haberleri

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 5’lik büyümenin çok önemli bir performans olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi ANKARA
AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 5’lik büyümenin çok önemli bir performans olduğunu vurguladı. Yılmaz, şöyle konuştu: Yüzde 5, beklentinin üstünde. Geçen yıl bir de darbe teşebbüsü yaşadığımızı, etkilerini düşündüğümüzde, önemli bir performans. Burada hükûmetin ekonomiyi canlandırmaya dönük karalarının etkisi var. Kredi Garanti Fonu, KOBİ’lere faizsiz destekler, KDV, ÖTV ertelemeleri, SGK primlerinin yıl sonuna ertelenmesi, ilk çeyrek için sonuç verdi. Sevindirici olan, sanayi üretimi ve ihracat sürükleyici oldu. Dolayısıyla ‘hormonlu büyüme’ iddiaları doğru değil. İkinci çeyrekte daha iyi olacağız. İlave olarak, siyasi belirsizliğin de azaldığı bir dönem. 3 ve 4’te ise baz etkisi olacak. Geçen yıl üçüncü çeyrekte büyüyememiştik. Şimdi ummadığımız büyük bir rakama ulaşırız diye düşünüyorum. Bu büyümeyi sürdürülebilir hâle getirmek lazım.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...